iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*250 gr margarin
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*2 çay bardağı irmik
*3 buçuk su bardağı un
Şerbet için ;
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 veya 2 yemek kaşığı limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı Margarini derin bir kaba doğrayalım (yoğurması kolay olması için)
Sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval veya uzunlamasına şekil*verelim
Yağlanmış borcama dizelim
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice üzerleri kızarana kadar pişirelim*Soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün
Eğer borcamın köşesinde şerbet birikmişse yemek kaşığı ile bir iki defa şekerparelerin üzerine gezdirelim şerbeti
Tatlımız servise hazır Afiyet olsun
Not;
Margarin yerine tereyağ kullanabilirsiniz
Şerbet muhakkak soğuk olmalı
Tatlıyı dondurma ile servis ederseniz çok lezzetli oluyor
*250 gr margarin
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*2 çay bardağı irmik
*3 buçuk su bardağı un
Şerbet için ;
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 veya 2 yemek kaşığı limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı Margarini derin bir kaba doğrayalım (yoğurması kolay olması için)
Sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval veya uzunlamasına şekil*verelim
Yağlanmış borcama dizelim
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice üzerleri kızarana kadar pişirelim*Soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün
Eğer borcamın köşesinde şerbet birikmişse yemek kaşığı ile bir iki defa şekerparelerin üzerine gezdirelim şerbeti
Tatlımız servise hazır Afiyet olsun
Not;
Margarin yerine tereyağ kullanabilirsiniz
Şerbet muhakkak soğuk olmalı
Tatlıyı dondurma ile servis ederseniz çok lezzetli oluyor