iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3, 5 yemek kaşığı irmik
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*3, 5 su bardağı un
Şerbeti için:
*3 bardak şeker
*4 bardak su
*Birkaç adet limon tuzu
Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti için tencereye su ve şeker koyup ocağın altı açılır Kaynamaya başlayınca limon tuzu eklenir 5 dk daha kaynatılır (Şerbetin hazır olduğunu şöyle anlarız: kaşıkla koyulaşan şerbetten bir damla alıp elimizin baş parmağının tırnağına koyup parmağımızı yukarı kaldırırız şerbet akıyorsa henüz olmamıştır biraz daha kaynamalı akmıyorsa olmuştur altını kapatın ) şerbet ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
Hamuru için kaba un hariç malzemeler konur, un yavaş yavaş konur, yoğurulur Hamurdan küçük bezeler alınır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ister üzerine fındık koyun ister çatalla şekil verin 180? ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine bütün şerbet dökülür, tatlı sıcak şerbet soğuk olur Çekmesi için bekletilir
*2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3, 5 yemek kaşığı irmik
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*3, 5 su bardağı un
Şerbeti için:
*3 bardak şeker
*4 bardak su
*Birkaç adet limon tuzu
Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti için tencereye su ve şeker koyup ocağın altı açılır Kaynamaya başlayınca limon tuzu eklenir 5 dk daha kaynatılır (Şerbetin hazır olduğunu şöyle anlarız: kaşıkla koyulaşan şerbetten bir damla alıp elimizin baş parmağının tırnağına koyup parmağımızı yukarı kaldırırız şerbet akıyorsa henüz olmamıştır biraz daha kaynamalı akmıyorsa olmuştur altını kapatın ) şerbet ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
Hamuru için kaba un hariç malzemeler konur, un yavaş yavaş konur, yoğurulur Hamurdan küçük bezeler alınır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ister üzerine fındık koyun ister çatalla şekil verin 180? ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine bütün şerbet dökülür, tatlı sıcak şerbet soğuk olur Çekmesi için bekletilir