iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı *üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbet için:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayın, şekeri suyu ve limonu bir tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 56 dk kaynatıp altını *kapatın
İlk önce tereyağ eritin, daha sonra bütün malzemeleri yoğur (yumuşak bir hamur elde edin) Ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlak şekil verin, yağlanmış tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp ve üzerine fındık koyun
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin
Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparenin üzerine dökün
Afiyet Olsun
*250 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı *üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbet için:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayın, şekeri suyu ve limonu bir tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 56 dk kaynatıp altını *kapatın
İlk önce tereyağ eritin, daha sonra bütün malzemeleri yoğur (yumuşak bir hamur elde edin) Ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlak şekil verin, yağlanmış tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp ve üzerine fındık koyun
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin
Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparenin üzerine dökün
Afiyet Olsun