şekerpare Malzemeler : 2 bardak süt 12 bardak pudra şekeri 3 çorba kaşığı margarin 1 adet yumurta 14 tatlı kaşığı karbonat 2 kadeh un 15 adet badem 1 12 bardak toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye toz şeker, 1 14 bardak su ve limon suyu koyarak kaynatın ve orta koyulukta şurup yapın ve soğumaya bırakın dahası başka bir tencereye, yumurta ile pudra şekerini koyarak telle tamamen karıştırın daha sonra erimiş ama soğuk haldeki margarin de ilave ederek telle 5 dakika daha karıştırın Daha Sonra bu karışıma tuzlu ile gitgide olmak üzere un ve karbonat da ilave edin ve bunları yoğurarak hamur haline getirin Sonradan elde edilen bu hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarlayın üstlerini hafifçe bastırarak az yassılttıktan daha sonra, içi hafif yağlanmış bir fırın tepsisine bir parmak ara ile sıralayın, sonrada bu yassı hamurların ortasına parmak ile bastırarak ortalarına kabukları soyulmuş bademlerden birer tane oturtun Tepsiye sıralanmış bu hamurları orta ısıdaki fırına koyarak, hamurların üstleri hafif pembeleşinceye değin 40 dakika pişirin, sonrada hamurları tepsiden alarak derhal hazırladığımız soğuk şuruba ataın ve 1 saat daha sonra şekerpareleri tabağa alıp servis yapın