iltasyazilim
FD Üye
Şekerparem Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gram margarin
*4 yemek kaşığı irmik
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilin
*3 bardak un (Aldığı kadar un Ama dikkat edilmesi gerekir çok sert okmasın ben üç su bardağı un kullandım)
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Şekerparem Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm
1
*Öncelikle tatlımıza şerbetini yapmakla başlıyoruz
*Şerbeti soğuk olacak
*Daha sonra tatlımıza geçebiliriz
*Hamurumuzu yoğuruyoruz
*Ama dikkat edilmesi gerekir ki margarin oda sıcaklığında yumuşamış olmalı yoğurduktan sonra şekil verilerek üzerini çatalla çizip ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürerek tepsimize şekil verdiğimiz tatlımızı koyduktan sonra Fırınlıyoruz
*Ama kontrollü bir şekilde pişirmeliyiz
*Her fırın farklıdır Fırından çıkar çıkmaz ilk sıcağı çıktığı andan itibaren soğuk şerbeti üzerine gezdirip biraz dinlendirip daha sonra dolaba kaldırıp mümkünse bir gece bekletilirse tadı çok daha güzel olacaktır sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gram margarin
*4 yemek kaşığı irmik
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilin
*3 bardak un (Aldığı kadar un Ama dikkat edilmesi gerekir çok sert okmasın ben üç su bardağı un kullandım)
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Şekerparem Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm
1
*Öncelikle tatlımıza şerbetini yapmakla başlıyoruz
*Şerbeti soğuk olacak
*Daha sonra tatlımıza geçebiliriz
*Hamurumuzu yoğuruyoruz
*Ama dikkat edilmesi gerekir ki margarin oda sıcaklığında yumuşamış olmalı yoğurduktan sonra şekil verilerek üzerini çatalla çizip ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürerek tepsimize şekil verdiğimiz tatlımızı koyduktan sonra Fırınlıyoruz
*Ama kontrollü bir şekilde pişirmeliyiz
*Her fırın farklıdır Fırından çıkar çıkmaz ilk sıcağı çıktığı andan itibaren soğuk şerbeti üzerine gezdirip biraz dinlendirip daha sonra dolaba kaldırıp mümkünse bir gece bekletilirse tadı çok daha güzel olacaktır sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.