iltasyazilim
FD Üye
Şekerparem Tarifi İçin Malzemeler Hamuruna:
*2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı tereyağı
*3, 5 yemek kaşığı irmik
*3 su bardağı un( Un miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Şerbetine:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*78 damla limon suyu
Üzerine:
*Fıstık, fındık
Şekerparem Tarifi Yapılışı Selamlar hepinize ?? Bugün iftar davetimiz var ben de kolları sıvadım şeker pare yapayım dedim İyi ki de yaptım tam istediğim kıvam lokum gibi oldu Siz de deneyin derim Buyuralım tarife:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Su ve şekeri 5 dakika kaynatalım Limon suyunu sıkıp 23 dakika daha kaynatalım Şurubu bir kenara bırakalım
Öte yandan hamuru yoğuralım Tereyağımız oda sıcaklığında olsun Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım Yumurta sarısının birini ayıralım üzerine süreceğiz Unu da kontrollü olarak ekleyin Sert olmasın hamurunuz Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp ortasına fıstık veya fındık batırabilirsiniz 180 derece fırına kızarana kadar pişmeye bırakalım (2025 dakika)
Daha sonra fırından çıkan şekerparelerimizin 12 dakika ilk sıcağı gidince soğuk şerbeti ile buluşmasını yapalım
Soğuyunca servis edebilirsiniz
*2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı tereyağı
*3, 5 yemek kaşığı irmik
*3 su bardağı un( Un miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Şerbetine:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*78 damla limon suyu
Üzerine:
*Fıstık, fındık
Şekerparem Tarifi Yapılışı Selamlar hepinize ?? Bugün iftar davetimiz var ben de kolları sıvadım şeker pare yapayım dedim İyi ki de yaptım tam istediğim kıvam lokum gibi oldu Siz de deneyin derim Buyuralım tarife:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Su ve şekeri 5 dakika kaynatalım Limon suyunu sıkıp 23 dakika daha kaynatalım Şurubu bir kenara bırakalım
Öte yandan hamuru yoğuralım Tereyağımız oda sıcaklığında olsun Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım Yumurta sarısının birini ayıralım üzerine süreceğiz Unu da kontrollü olarak ekleyin Sert olmasın hamurunuz Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp ortasına fıstık veya fındık batırabilirsiniz 180 derece fırına kızarana kadar pişmeye bırakalım (2025 dakika)
Daha sonra fırından çıkan şekerparelerimizin 12 dakika ilk sıcağı gidince soğuk şerbeti ile buluşmasını yapalım
Soğuyunca servis edebilirsiniz