iltasyazilim
FD Üye
Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg bal kabağı (ayıklanmış)
*1 adet tatlı elma
*1 adet armut
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*4 adet karanfil
*1 çay bardağı ceviz içi
*3 yemek kaşığı tahin (isteğe bağlı)
Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabakları iri parçalar halinde doğranır
Elma ve armudun kabukları soyulur Dört eşit parçaya bölünür
Kapaklı fırın kabı veya borcama balkabakları, elma ve armut dizilir
Kuş üzümü ilave edilir
Karanfiller aralara yerleştirilir
Tereyağı küçük parçalara bölünerek tepsiye konur
Önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında fırın kabının kapağı kapalı biçimde kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Fırından alınır Oda ısısında servis edilir Ceviz ve tahin ile süslenebilir
*1 kg bal kabağı (ayıklanmış)
*1 adet tatlı elma
*1 adet armut
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*4 adet karanfil
*1 çay bardağı ceviz içi
*3 yemek kaşığı tahin (isteğe bağlı)
Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabakları iri parçalar halinde doğranır
Elma ve armudun kabukları soyulur Dört eşit parçaya bölünür
Kapaklı fırın kabı veya borcama balkabakları, elma ve armut dizilir
Kuş üzümü ilave edilir
Karanfiller aralara yerleştirilir
Tereyağı küçük parçalara bölünerek tepsiye konur
Önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında fırın kabının kapağı kapalı biçimde kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Fırından alınır Oda ısısında servis edilir Ceviz ve tahin ile süslenebilir