iltasyazilim
FD Üye
Şekilli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*2 tatlı kaşığı limonsuyu
*Bıçak ucu kadar tuz
*Aldığı kadar un ( Ele yapışmayan kıvam )
Şerbeti için;
*1 kg şeker
*1 litre + 1 su bardağı su
*Yarım limon
Harç;
*500 gr ceviz
Yüzeyine gezdirmek için :
*250 gr tereyağ
*Yarım su bardağı sıvıyağ
Açmak için:
*3 su bardağı nişasta
Şekilli Baklava Tarifi Yapılışı Tum malzemeler yoğurma kabına alınarak homojen bir şekilde yoğrulur Ardından bezelere ayrılır Dolapta 4 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenen bezeler her biri açılır ve yufka 4’de bölünür 1 şekil söyle; geniş tarafı size bakacak şekilde sivri kısmı geniş kısma doğru aşağı çekilir ve uç kısma ceviz konur, rulo şeklinde sarılır 2 şekil; yine yufkayı 4’de bölünür ve geniş kısmı size bakacak şekilde 4 taraftan ortaya doğru çekilir ve elinizde 4 tane bölüm oluşur Bir bölümü ortaya doğru kapatılır harç konulur ve diğer 3 bölüm üste gelecek şekilde kapatılır Hazır olan baklavalar üzerine önceden eritilmiş tereyağı gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır Piştikten sonra ilk sıcak geçtikten sonra oda ısısında bekletilen şerbet gezdirilir Afiyet olsun efendim
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*2 tatlı kaşığı limonsuyu
*Bıçak ucu kadar tuz
*Aldığı kadar un ( Ele yapışmayan kıvam )
Şerbeti için;
*1 kg şeker
*1 litre + 1 su bardağı su
*Yarım limon
Harç;
*500 gr ceviz
Yüzeyine gezdirmek için :
*250 gr tereyağ
*Yarım su bardağı sıvıyağ
Açmak için:
*3 su bardağı nişasta
Şekilli Baklava Tarifi Yapılışı Tum malzemeler yoğurma kabına alınarak homojen bir şekilde yoğrulur Ardından bezelere ayrılır Dolapta 4 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenen bezeler her biri açılır ve yufka 4’de bölünür 1 şekil söyle; geniş tarafı size bakacak şekilde sivri kısmı geniş kısma doğru aşağı çekilir ve uç kısma ceviz konur, rulo şeklinde sarılır 2 şekil; yine yufkayı 4’de bölünür ve geniş kısmı size bakacak şekilde 4 taraftan ortaya doğru çekilir ve elinizde 4 tane bölüm oluşur Bir bölümü ortaya doğru kapatılır harç konulur ve diğer 3 bölüm üste gelecek şekilde kapatılır Hazır olan baklavalar üzerine önceden eritilmiş tereyağı gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır Piştikten sonra ilk sıcak geçtikten sonra oda ısısında bekletilen şerbet gezdirilir Afiyet olsun efendim