iltasyazilim
FD Üye
Şekilli Kıyır Kıyır Kurabiye (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı(margarin de olur)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta
*335 su bardağı un(Unu göz kararı ayarlayın malzemelerin markasına, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir)
*Bardak ölçüsü 200 ml’dir
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Şekilli Kıyır Kıyır Kurabiye (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar
Hamurunu benim hazırladığım, şekillerin yapımını çocuklara bıraktığım kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye tarifi
Kapağı kapalı olarak tüketirseniz uzun süre tazeliğini koruduğunu fark edeceksiniz Tarif şöyle;
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır Hatta bu esnada mikser kullanırsanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenir Un azar azar eklenir Hamur ele yapışmayı bıraktığı anda un ilavesi yapmayı bırakın
Düz bir zemin üzerinde hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak ince olmayacak şekilde elinizle biraz açın Daha sonra dilediğiniz kalıpla ya da su bardağı ile şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınız
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin Yan kısımları çok hafif şekilde pembe olacak
Soğuyunca tel süzgeç ile pudra şekeri serpebilirsiniz
Servis için hazırdır afiyet olsun
?Hamura şekil verirken kesinlikle çok inceltmeyin ve hamuru kesinlikle çok pişirmeyin Yoksa kurabiyeleriniz kurur Fırından ilk çıkınca kurabiyenin hafif yumuşak kıvamda olması gerekiyor Soğuyunca ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeler oluyor
*125 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı(margarin de olur)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta
*335 su bardağı un(Unu göz kararı ayarlayın malzemelerin markasına, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir)
*Bardak ölçüsü 200 ml’dir
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Şekilli Kıyır Kıyır Kurabiye (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar
Hamurunu benim hazırladığım, şekillerin yapımını çocuklara bıraktığım kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye tarifi
Kapağı kapalı olarak tüketirseniz uzun süre tazeliğini koruduğunu fark edeceksiniz Tarif şöyle;
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır Hatta bu esnada mikser kullanırsanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenir Un azar azar eklenir Hamur ele yapışmayı bıraktığı anda un ilavesi yapmayı bırakın
Düz bir zemin üzerinde hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak ince olmayacak şekilde elinizle biraz açın Daha sonra dilediğiniz kalıpla ya da su bardağı ile şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınız
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin Yan kısımları çok hafif şekilde pembe olacak
Soğuyunca tel süzgeç ile pudra şekeri serpebilirsiniz
Servis için hazırdır afiyet olsun
?Hamura şekil verirken kesinlikle çok inceltmeyin ve hamuru kesinlikle çok pişirmeyin Yoksa kurabiyeleriniz kurur Fırından ilk çıkınca kurabiyenin hafif yumuşak kıvamda olması gerekiyor Soğuyunca ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeler oluyor