iltasyazilim
FD Üye
Şekli Şahane Kurabiyelerim Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr magarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*3, 54 bardak un
Süslemek için;
*Kakao
*Sütlü çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
*Şekerleme
Şekli Şahane Kurabiyelerim Tarifi Yapılışı Merhabalar ? ağızda dağılan tadı nefis şekli şahane kurabiyelerimi süslemeden de yapıp yiyebilirsiniz tadı gerçekten nefis ??
1
*Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumusak bir hamur elde ediyoruz
*İki yağlı kağıt arasına koyduğumuz hamurumuzu merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açarak çay bardağı veya kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz
*Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 185 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz
*(çok çabuk pişiyoruz gözümüz fırında olsun üzerleri çok pişerse kurabiyemiz kurur)
*Kurabiyelerimiz pişerken çikolatalarımızı benmari usulü erittik ve bazılarını ikiye ayırıp arasına çikolata sürdük bazılarını çikolataya batırıp üzerlerine şekerleme ekledik
*Leopar görünümlü olanları da hamurdan çok küçük bir parça koparıp kakao ekledik ve küçük küçük toplar oluşturup açtığımız beyaz hamurumuzun üzerine topları yerleştirip rastgele kestik ve bu şekli aldı afiyet olsun ??
*125 gr magarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*3, 54 bardak un
Süslemek için;
*Kakao
*Sütlü çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
*Şekerleme
Şekli Şahane Kurabiyelerim Tarifi Yapılışı Merhabalar ? ağızda dağılan tadı nefis şekli şahane kurabiyelerimi süslemeden de yapıp yiyebilirsiniz tadı gerçekten nefis ??
1
*Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumusak bir hamur elde ediyoruz
*İki yağlı kağıt arasına koyduğumuz hamurumuzu merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açarak çay bardağı veya kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz
*Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 185 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz
*(çok çabuk pişiyoruz gözümüz fırında olsun üzerleri çok pişerse kurabiyemiz kurur)
*Kurabiyelerimiz pişerken çikolatalarımızı benmari usulü erittik ve bazılarını ikiye ayırıp arasına çikolata sürdük bazılarını çikolataya batırıp üzerlerine şekerleme ekledik
*Leopar görünümlü olanları da hamurdan çok küçük bir parça koparıp kakao ekledik ve küçük küçük toplar oluşturup açtığımız beyaz hamurumuzun üzerine topları yerleştirip rastgele kestik ve bu şekli aldı afiyet olsun ??