iltasyazilim
FD Üye
Şekli Şahane Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr margari
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket şekerli vanilin
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*34 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
*Her bir kurabiyeye bir tane damla çikolata
Şekli Şahane Kurabiyem Tarifi Yapılışı İyi günler arkadaşlar bu tarifin şeklinin yapılışını Yelizin tatlı mutfağının bir tarifinde görmüştüm acaba yapabilir miyim demiştim kendi kurabiye malzemelerimle neden olmasın dedim ve yaptım tabi zamanım olmadığı için hepsini yapamadım ama bundan sonra her kurabiyemi böyle yapacağım biraz uğraştırıyor ama görüntü süper çok güzel bir görüntü ortaya çıkaran Yeliz Hanıma çoook teşekkür ederim???? şimdi tarife geçiyorum
1
*Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım, iyice karıştıralım
*Unu bardak bardak eleyerek koyalım
*Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
*Unun miktarını kendiniz karar kılın
*Şekli uzun meyve bıçağı ile yaptım
*Yuvarlak yaptığımız kurabiyeyi bıçakla hafif değecek şekilde dörde bölünmüş gibi şekil verelim
*Sonra her bölümü baklava dilimi olacak şekilde iki çizik atacağız
*Biraz kabarık olacak şekilde olmalıdır
*Her dilimin ortasına da bir çizik atınca yoncaya benzeyen çok güzel bir şekil elde ediyoruz
*Tam ortaya bir tane damla çikolata koyduk mu muhteşem şeklimiz hazır
*Tepsiye dizip fırına atıyoruz
*180 derece fırında 15 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim Deneyecek olanlara afiyet olsun Yeliz Hanıma teşekkürler
*150 gr margari
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket şekerli vanilin
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*34 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
*Her bir kurabiyeye bir tane damla çikolata
Şekli Şahane Kurabiyem Tarifi Yapılışı İyi günler arkadaşlar bu tarifin şeklinin yapılışını Yelizin tatlı mutfağının bir tarifinde görmüştüm acaba yapabilir miyim demiştim kendi kurabiye malzemelerimle neden olmasın dedim ve yaptım tabi zamanım olmadığı için hepsini yapamadım ama bundan sonra her kurabiyemi böyle yapacağım biraz uğraştırıyor ama görüntü süper çok güzel bir görüntü ortaya çıkaran Yeliz Hanıma çoook teşekkür ederim???? şimdi tarife geçiyorum
1
*Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım, iyice karıştıralım
*Unu bardak bardak eleyerek koyalım
*Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
*Unun miktarını kendiniz karar kılın
*Şekli uzun meyve bıçağı ile yaptım
*Yuvarlak yaptığımız kurabiyeyi bıçakla hafif değecek şekilde dörde bölünmüş gibi şekil verelim
*Sonra her bölümü baklava dilimi olacak şekilde iki çizik atacağız
*Biraz kabarık olacak şekilde olmalıdır
*Her dilimin ortasına da bir çizik atınca yoncaya benzeyen çok güzel bir şekil elde ediyoruz
*Tam ortaya bir tane damla çikolata koyduk mu muhteşem şeklimiz hazır
*Tepsiye dizip fırına atıyoruz
*180 derece fırında 15 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim Deneyecek olanlara afiyet olsun Yeliz Hanıma teşekkürler