iltasyazilim
FD Üye
Selanik Gevreği (Her Aşaması Resimli) Tarifi İçin Malzemeler
*3 çorba kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı sirke
*1 su bardağı kuru meyve (Üzüm, kayısı, erik, yaban mersini hurma olabilir)
*1 su bardağı kuruyemiş (Ceviz, fındık, yer fıstığı olabilir)
*1 çay bardağı damla çikolata
Selanik Gevreği (Her Aşaması Resimli) Tarifi Yapılışı Tereyağ, sıvı yağ ve şeker bir kapta mikserle çırpılır, ardından yumurtalar ayrı bir kapta bir çimdik tuzla çırpıldıktan sonra ilk kaba ilave edilip tekrar çırpılır, sirke ilave edildikten sonra un elenerek eklenir, kabartma tozu ve vanilin ilave edilir ve karıştırılır Kuruyemiş ve kuru meyveler eklenir Ben yer fıstığı ve ceviz kullandım Fındık da çok yakışmıştı daha önceki denememde Acı bağdem tadı vermişti meyve olarak sarı üzüm kullandım ikiye böldüm, kayısı ve kuru erik de kullandım ben ve bınları çok küçük parçalara böldüm Çünkü dilimleme aşamasında küçük parçalara ayırmanın avantajı yaşanıyor Hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak Resimde kıvamı anlaşılıyor Yağlı kağıda kaşıkla düzeltilerek fırın tepsisine yayılır Çok az hamur bırakılır, damla çikolata hamurun üstüne dağıtılır sonra kalan hamur eklenip düzeltilir Böyle yapmamızdaki amaç çikolatanın ortada kalmasını sağlamak, yoksa tepsinin altında kalınca eriyip yanabiliyor En üst kısma bile atılabilir çikolata Çünkü kabarınca hamur çikolatayı kapatıyor Fırına verilir Normal kek gibii pişirilir Yaklaşık 20 dk kadar Fırından çıkan hamur soğuyunca küçük dilimlere kesiletek dik olarak tepsiye tekrar dizilire fırına verilip kızarması gevrekleşmesi sağlanır Biscotti iki kere ısıtmak anlamına geliyormuş Afiyet olsun
*3 çorba kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı sirke
*1 su bardağı kuru meyve (Üzüm, kayısı, erik, yaban mersini hurma olabilir)
*1 su bardağı kuruyemiş (Ceviz, fındık, yer fıstığı olabilir)
*1 çay bardağı damla çikolata
Selanik Gevreği (Her Aşaması Resimli) Tarifi Yapılışı Tereyağ, sıvı yağ ve şeker bir kapta mikserle çırpılır, ardından yumurtalar ayrı bir kapta bir çimdik tuzla çırpıldıktan sonra ilk kaba ilave edilip tekrar çırpılır, sirke ilave edildikten sonra un elenerek eklenir, kabartma tozu ve vanilin ilave edilir ve karıştırılır Kuruyemiş ve kuru meyveler eklenir Ben yer fıstığı ve ceviz kullandım Fındık da çok yakışmıştı daha önceki denememde Acı bağdem tadı vermişti meyve olarak sarı üzüm kullandım ikiye böldüm, kayısı ve kuru erik de kullandım ben ve bınları çok küçük parçalara böldüm Çünkü dilimleme aşamasında küçük parçalara ayırmanın avantajı yaşanıyor Hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak Resimde kıvamı anlaşılıyor Yağlı kağıda kaşıkla düzeltilerek fırın tepsisine yayılır Çok az hamur bırakılır, damla çikolata hamurun üstüne dağıtılır sonra kalan hamur eklenip düzeltilir Böyle yapmamızdaki amaç çikolatanın ortada kalmasını sağlamak, yoksa tepsinin altında kalınca eriyip yanabiliyor En üst kısma bile atılabilir çikolata Çünkü kabarınca hamur çikolatayı kapatıyor Fırına verilir Normal kek gibii pişirilir Yaklaşık 20 dk kadar Fırından çıkan hamur soğuyunca küçük dilimlere kesiletek dik olarak tepsiye tekrar dizilire fırına verilip kızarması gevrekleşmesi sağlanır Biscotti iki kere ısıtmak anlamına geliyormuş Afiyet olsun