Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Selanik Gevreği

Selanik Gevreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini ( marketlerde kolaylıkla ulaşabilirsiniz )



Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın Ardından tek tek yumurtaları da çırparak ekleyin Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirin Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve hamur kıvamına gelince fıstık ve suda bekletilip yumuşamış yaban mersinlerini ekleyin ve yoğurun Hamuru 2 yağlı kağıt arasına alın Önce elinizle dikdörtgen olacak şekilde üzerine bastırarak şekillendirin Ardından merdane yardımı ile hamuru biraz inceltin Üzerindeki yağlı kağıdı alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2025 dakika pişirin Fırından çıkartınca dilimleyin Dilimleri resimde görüldüğü gibi yukarı bakacak şekilde ızgara tepsiye dizin 1015 dakika daha pişirin Afiyet olsun

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt