iltasyazilim
FD Üye
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini ( marketlerde kolaylıkla ulaşabilirsiniz )
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın Ardından tek tek yumurtaları da çırparak ekleyin Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirin Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve hamur kıvamına gelince fıstık ve suda bekletilip yumuşamış yaban mersinlerini ekleyin ve yoğurun Hamuru 2 yağlı kağıt arasına alın Önce elinizle dikdörtgen olacak şekilde üzerine bastırarak şekillendirin Ardından merdane yardımı ile hamuru biraz inceltin Üzerindeki yağlı kağıdı alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2025 dakika pişirin Fırından çıkartınca dilimleyin Dilimleri resimde görüldüğü gibi yukarı bakacak şekilde ızgara tepsiye dizin 1015 dakika daha pişirin Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini ( marketlerde kolaylıkla ulaşabilirsiniz )
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın Ardından tek tek yumurtaları da çırparak ekleyin Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirin Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve hamur kıvamına gelince fıstık ve suda bekletilip yumuşamış yaban mersinlerini ekleyin ve yoğurun Hamuru 2 yağlı kağıt arasına alın Önce elinizle dikdörtgen olacak şekilde üzerine bastırarak şekillendirin Ardından merdane yardımı ile hamuru biraz inceltin Üzerindeki yağlı kağıdı alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2025 dakika pişirin Fırından çıkartınca dilimleyin Dilimleri resimde görüldüğü gibi yukarı bakacak şekilde ızgara tepsiye dizin 1015 dakika daha pişirin Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız