Selanik Tatlısı( kek tarzı olan tarifi) selanik tatlısı tarifi SELANİK TATLISI Bu tatlı ne zamandır kendim için gerçekleştirmek istediğim bir şeydi Tarifi mantığıma göre azıcık değiştirdim Netice: Mükemmel bir tat Atatürk bu tatlıyı çok severmiş Sevmekte de yerden göğe haklıymış yani Çok hafif; ayrıca sütlü hem de şerbetli bir tatlı Biraz vakit alıyor lakin değiyor Kuvvetle öğüt ediyorum 1548695521 1548695521 selaniktatlisikektarziolantarifi5c4f37e67105cselaniktatlisikektarziolantarifi5c4f37e67105c selaniktatlisikektarziolantarifi5c4f37e67105c Malzemeler:Hamuru: 75 kahve fincanı un 3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kuşkusuz margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor) 1 kahve fincanı pudra şekeri id Muhallebisi: 3 su bardağı süt1 kahve fincanı buğday nişastası 12 dere kaşığı tuzlu 3 çorba kaşığı toz şeker 3 adet yumurta Şerbeti: 25 su bardağı toz şeker 25 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı: Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile süratli çabuk karıştırarak ekliyoruz Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek) Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz Bastırarak düzleştiriyoruz 180 dereceli fırında 3035 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üzerine bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı az daha piştiği için ben bir üst rafa koydum) 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana değin pişiriyoruz Muhallebi hafif kızardıktan sonradan fırından çıkarıp soğutuyoruz Soğuduktan daha sonra baklava dilimi biçiminde kesiyoruz Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana dek kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten daha sonra soğumuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz Şerbeti çekmesi için 13 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz Afiyet olsun benim meleklerime
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.