Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Selanik Tatlısı( kek tarzı olan tarifi)

Selanik Tatlısı( kek tarzı olan tarifi)
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Selanik Tatlısı( kek tarzı olan tarifi) selanik tatlısı tarifi SELANİK TATLISI​ Bu tatlı ne zamandır kendim için gerçekleştirmek istediğim bir şeydi Tarifi mantığıma göre azıcık değiştirdim ​ Netice: Mükemmel bir tat Atatürk bu tatlıyı çok severmiş Sevmekte de yerden göğe haklıymış yani ​Çok hafif; ayrıca sütlü hem de şerbetli bir tatlı Biraz vakit alıyor lakin değiyor Kuvvetle öğüt ediyorum 1548695521 1548695521 selaniktatlisikektarziolantarifi5c4f37e67105cselaniktatlisikektarziolantarifi5c4f37e67105c selaniktatlisikektarziolantarifi5c4f37e67105c ​ Malzemeler:​Hamuru:​ 75 kahve fincanı un​ 3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kuşkusuz margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor)​ 1 kahve fincanı pudra şekeri​ id Muhallebisi:​ 3 su bardağı süt​1 kahve fincanı buğday nişastası​ 12 dere kaşığı tuzlu​ 3 çorba kaşığı toz şeker​ 3 adet yumurta​ Şerbeti:​ 25 su bardağı toz şeker​ 25 su bardağı su​ 1 çorba kaşığı limon suyu​ Yapılışı:​ Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile süratli çabuk karıştırarak ekliyoruz Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz​ Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek)​ Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz Bastırarak düzleştiriyoruz​ 180 dereceli fırında 3035 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz​ Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz​ Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üzerine bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı az daha piştiği için ben bir üst rafa koydum) 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana değin pişiriyoruz​ Muhallebi hafif kızardıktan sonradan fırından çıkarıp soğutuyoruz Soğuduktan daha sonra baklava dilimi biçiminde kesiyoruz​ Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana dek kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz​ Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten daha sonra soğumuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz ​ Şerbeti çekmesi için 13 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz​ Afiyet olsun benim meleklerime ​  

858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt