Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Selanik Tatlısı

Selanik Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
şerbeti için:

2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 bardak su
hamuru için:
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri
muhallebisi için:
3 bardak süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
12 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin İyice karışınca tekrar ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt