Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Selati vitir namazında kunut duası yerine ne okunur

0
184

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Selati vitir namazında okuduğumuz Kunut Dualarını bilmiyorsanız oğrenene kadar farklı dualar okuyabilirsiniz Kunut duaları ayet değildir bu nedenle dua mahiyetindeki ayetleri veya ezbere bildikleri herhangi bir duayı okuyabiliriz

Peygamberimiz(sav) Ali (ra)'a oğrettiği şu duanın okunması tavsiye edilir:

Allahumme ’hdini fimen hedeyt Ve afini fimen afeyt Ve tevelleni fimen tevelleyt Ve barik li fima a ’dayt Ve qıni şerra ma qadayt Fe inneke taqdi ve la yuqda aleyk Ve innehU la yezillu men valeyt Tebarakte rabbena ve tealeyt

ANLAMI : “Ey Allahım! Hidayet verdiğin kimseler icerisinde bana da hidayet ver Afiyet verdiğin kimseler icerisinde bana da afiyet ver Sevdiğin kimseler icerisinde beni de sev Bana verdiğin şeylerde bereket ver Takdir ettiklerinin şerrinden beni koru Senin velisi olduğun kimse alcalmaz Sen kutlu ve yucesin ey Rabbimiz (Tirmizi, Salat, 341)

Eğer bu duayı ezberleyememekten yana şikayetiniz varsa o zaman “Rabbena atina fi ’ddunya haseneten ve fi ’lahireti haseneten ve qına azabe ’nnar duasını da okuyabilirsiniz

Similar threads

Selati vitir namazında kunut duası yerine ne okunur Selati vitir namazında okuduğumuz Kunut Dualarını bilmiyorsanız öğrenene dek öbür dualar okuyabilirsiniz Kunut duaları ayet değildir bu nedenle dua mahiyetindeki ayetleri veya ezbere bildikleri herhangi bir duayı okuyabiliriz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
263
Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar? Sozlukte Allah’a ihlasla kulluk etmek, namaz ve duayı uzatmak, sukut etmek, dua etmek, ibadet kastıyla ayakta durmak gibi anlamlara gelen kunut, dini bir terim olarak, namazda rukudan once veya sonra ayakta dua etmeyi ifade eder Hanefilere gore...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Kunut duası bilmeyen ne okur? Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir. Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise, sabah namazının ikinci rekâtında, rükûdan sonra kunût yapılır. Sabah namazında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Sabah Namazında Okunan Dualar Nelerdir, Sabah Namazında Hangi Dualar Okunur , Subhaneke: Namazlarda ayakta iken okunur Okunduğu yerler: 1) Her namazın ilk rek'atinde iftitah tekbirinden sonra, 2) İkindi namazının sunnetinde ucuncu rek'ate kalkınca fatihadan once, 3)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Vitir namazında kunut duaları yerine ne okuyabiliriz? Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir (İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 591-594). Vitir namazında Kunut dualarını bilmeyen ne okur? Kunut duasını bilmiyorsa kişi, Kur'an-ı Kerim'den dua okuyabilir. Rebbena-Rabbenağfirli ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
575
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt