Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Selati vitir namazında kunut duası yerine ne okunur

0
260

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Selati vitir namazında okuduğumuz Kunut Dualarını bilmiyorsanız öğrenene dek öbür dualar okuyabilirsiniz Kunut duaları ayet değildir bu nedenle dua mahiyetindeki ayetleri veya ezbere bildikleri herhangi bir duayı okuyabiliriz

Peygamberimiz(sav) Ali (ra)'a öğrettiği şu duanın okunması öğüt edilir:

Allâhümme ’hdinî fîmen hedeyt Ve âfinî fîmen âfeyt Ve tevellenî fîmen tevelleyt Ve bârik lî fîmâ a ’dayt Ve qınî şerra mâ qadayt Fe inneke taqdî ve lâ yuqdâ aleyk Ve innehû lâ yezillu men vâleyt Tebârakte rabbenâ ve teâleyt

ANLAMI : “Ey Allahım! Hidayet verdiğin kimseler içerisinde bana da hidayet ver Sağlık Durumu verdiğin kimseler içerisinde bana da sıhhat ver Sevdiğin kimseler içerisinde beni de sev Bana verdiğin şeylerde bolluk ver Takdir ettiklerinin şerrinden beni koru Senin velisi olduğun kimse alçalmaz Sen kutlu ve yücesin ey Rabbimiz (Tirmizi, Salât, 341)

Eğer bu duayı ezberleyememekten yanlamasına şikayetiniz varsa o vakit “Rabbenâ âtina fi ’ddünyâ haseneten ve fi ’lâhireti haseneten ve qınâ azâbe ’nnâr duasını da okuyabilirsiniz *

Similar threads

Selati vitir namazında kunut duası yerine ne okunur Selati vitir namazında okuduğumuz Kunut Dualarını bilmiyorsanız oğrenene kadar farklı dualar okuyabilirsiniz Kunut duaları ayet değildir bu nedenle dua mahiyetindeki ayetleri veya ezbere bildikleri herhangi bir duayı okuyabiliriz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Kunut duası bilmeyen ne okur? Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir. Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise, sabah namazının ikinci rekâtında, rükûdan sonra kunût yapılır. Sabah namazında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
222
Sabahtan Namazında Okunan Dualar Nelerdir, Sabahleyin Namazında Hangi Dualar Okunur , Sübhâneke: Namazlarda ayakta iken okunur Okunduğu yerler: 1) Her namazın birincil rek'atinde iftitah tekbirinden sonradan, 2) İkindi namazının sünnetinde üçüncü rek'ate kalkınca fatihadan önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Vitir namazında kunut duaları yerine ne okuyabiliriz? Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir (İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 591-594). Vitir namazında Kunut dualarını bilmeyen ne okur? Kunut duasını bilmiyorsa kişi, Kur'an-ı Kerim'den dua okuyabilir. Rebbena-Rabbenağfirli ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
571
Rabbena Atina Duası Nerde Okunur Rabbenâ âtina Duasının Okundukları yerler: 1 Namazlardaki oturuşlarda Allahümme salli ve Allahümme Bârik'ten daha sonra, 2 Kunut dûasını bilmeyen, vitir namazında onun yerine Rabbenâ âtinâ âyetini okuyabilir 3 Cenâze namazında üçüncü tekbîrden sonradan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
858,465Konular
981,149Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt