iltasyazilim
FD Üye
Sele Zeytini Tarifi İçin Malzemeler
*6 kg siyah morumsu zeytin
*3 su bardağı Kaya tuzu
*2 tane 5 kg’lık bidon
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı sirke
Sele Zeytini Tarifi Yapılışı
Herkese selamlar yeşil zeytinlerden sonra siyah zeytinlerde çıktı
İnsanın kendi zeytinini yapmadı kadar güzel bir şey yok, gerçi evinde kendin yaptığın her şey güzel ama zeytin daha bir güzel
Ben sizlerle sele zeytinini paylaşmak istedim
Zeytinlerimizi güzelce ayıklayalım, ezik çürük varsa çıkaralım, iyice yıkayalım VE kurutalım
5 kglık bidona 3 kg zeytin ve 1, 5 su bardağı kaya tuzu olarak ikiye ayırıyoruz, siz bir tek tuzu ikiye bölün, bidon zaten 3 kg zeytin alıyorSonra bir sıra zeytin, bir sıra kaya tuzu serperek, zeytinimizin ağzını kapatıyoruz gün aşırı zeytin bidonumuzu bir kaç kere sallıyoruz 34 hafta sonra zeytinimiz olur
Zeytinimiz oluncaya dek içinde su oluşacaktır, bu suları bidonu yan çevirip içindeki suyu döküyoruz
Zeytinimiz olunca düz havalı bir yere serip kurutuyoruz Kuruyan zeytinimizi iri delikli süzgeç yardımıyla tuzlarından eliyoruz, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı sirke, zeytinlerin üzerine döküp, iyice karıştırıyoruz ve kuru bidonlara ya da kavanoza doldurup, serin ve kuru bir yere kaldırıyoruz
*6 kg siyah morumsu zeytin
*3 su bardağı Kaya tuzu
*2 tane 5 kg’lık bidon
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı sirke
Sele Zeytini Tarifi Yapılışı
Herkese selamlar yeşil zeytinlerden sonra siyah zeytinlerde çıktı
İnsanın kendi zeytinini yapmadı kadar güzel bir şey yok, gerçi evinde kendin yaptığın her şey güzel ama zeytin daha bir güzel
Ben sizlerle sele zeytinini paylaşmak istedim
Zeytinlerimizi güzelce ayıklayalım, ezik çürük varsa çıkaralım, iyice yıkayalım VE kurutalım
5 kglık bidona 3 kg zeytin ve 1, 5 su bardağı kaya tuzu olarak ikiye ayırıyoruz, siz bir tek tuzu ikiye bölün, bidon zaten 3 kg zeytin alıyorSonra bir sıra zeytin, bir sıra kaya tuzu serperek, zeytinimizin ağzını kapatıyoruz gün aşırı zeytin bidonumuzu bir kaç kere sallıyoruz 34 hafta sonra zeytinimiz olur
Zeytinimiz oluncaya dek içinde su oluşacaktır, bu suları bidonu yan çevirip içindeki suyu döküyoruz
Zeytinimiz olunca düz havalı bir yere serip kurutuyoruz Kuruyan zeytinimizi iri delikli süzgeç yardımıyla tuzlarından eliyoruz, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı sirke, zeytinlerin üzerine döküp, iyice karıştırıyoruz ve kuru bidonlara ya da kavanoza doldurup, serin ve kuru bir yere kaldırıyoruz