Selin Boronkay ile röportaj ms hastası ünlüler selin boronkay kim fmf hastası ünlüler selen boronkay selin kimdir ünlü sosyetik güzellerden Selin Boronkay çocuk doğuracak mı hastalığı ne boyutta hepsi haberimizde 'BEN LEYLA DEK GÖZÜ KARA DEĞİLİM!' 1548636559 1548636559 selinboronkayileroportaj5c4e5194b672fselinboronkayileroportaj5c4e5194b672f http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberselll&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg FMF HASTALIĞI SEBEBIYLE SPERM BANKASINDAN ALACAĞI SPERMLE ANNE OLMAYI PLANLADIĞI KONUŞULAN SELİN BORONKAY, SUSKUNLUĞUNU BOZUP İDDİALARA YANIT VERDİ İşadamı Zoltan Boronkay`ın kızı sosyetik hoş Selin Boronkay, sıkça gündeme gelen 'sperm bankasından çocuk sahibi edinmek' ve geçtiğimiz günlerde düzenlediği partide bir hanımefendi mankele dan ettikten sonradan tartışılan 'cinsel tercihi' ile ilgili Kelebek'in sorularını yanıtladı Selin Bayan, siz MS hastası mısınız yahut FMF mi? FMF, yani Ailevi Akdeniz Ateşi rahatsızlığım var Hastalığınızdan azıcık laf eder misiniz? FMF aileden gelen kalıtımsal bir hastalık Daha fazla Akdeniz’e komşu ülkelerdeki kişilerde ortaya çıkıyor ısrail, Türkiye ve Arap ülkeleri gibi Ben çocukken gitmediğim ülke, gitmediğim hekim kalmadı 15 yaşımdayken Amerikan Hastanesi’nde genç bir doktor “Sende FMF olabilir demişti O yıllar ülkemizde genetik test bir tek Ankara’da yapılıyordu Gidip kan testi yaptırdım ve FMF olduğum doğrulandı Hâlâ aynı doktorum, Tamer Köymen rahatsızlığımla ilgileniyor FMF, çocuk yaşta başlayabiliyor Önce eklemlerde hissediyorsunuz, sonraki yaşlarda 3 gün süren, uykunuzda bile dinmeyen, doğum sancısının 5 misli olan ve bütün karın bölgesinde ağrıların oluştuğu ataklar başlıyor Bu sürede mide ve bağırsaklar felç geçiriyor Hiçbir ağrı kesici bu ağrıyı dindiremiyor Bu yüzden 3 gün kesintisiz morfin veriliyor Hastalığın tehlike yaratan kısmı ise bu ataklar esnasında amiloidis diye bir değişken ortaya çıkıp, kalp, böbrek gibi organları yavaşça bozuyor veya aniden durdurabiliyor Amiloidis sıvısının ataklarda oluşmaması için hayatınız her tarafında kullanmanız gereken bir ilaç var Ben hap kullandığım halde, 2007’de köpeğim Filda’nın ölümünden fazla etkilendiğim için, iki senede bir olan ataklar her ay olmaya başladı Neredeyse her ay Amerikan Hastanesi’nde üç gün yatıyorum Doktorlarım bundan böyle korkmaya başladı Çünkü her ay saldırı devretmek amiloidis sıvısının vücutta oluşmaya başlamasının işaretiymiş Hayatta çok daha fena hastalıklar var natürel lakin böylece sancılı bir hastalık ancak, bir fazla defa artık dayanamadığımı hissedip intiharı bile düşündüm Aynı rahatsızlık Tuba Ünsal’da da var Kendisiyle görüşüyor musunuz? Evet, Tuba’nın da benzer rahatsızlığı olduğunu öğrenince ona ulaşmaya çalıştım Uzun uzun konuştuk Ne eyvah fakat rahatsızlığı benden daha geç tanı edildiği için Tuba’nın böbrekleri etkilenmiş Yaklaşık 20 senedir bu hastalıkla savaşan biri olarak her zaman Tuba’nın yanında elde etmek istiyorum Çünkü tedavisi olmayan bir rahatsızlığı kabul etmek psikolojik anlamda zorlama Bu yüzden mi gebe kalmanız tehlikeli? Ilaç kullanımından önce ne yazık ancak keza anne adaylarının yaşamsal tehlikesi varmış ayrıca de hücum geçirdiklerinde çoğunlukla düşük yapıyorlarmış Lakin bundan böyle ilaç kullanan her kadın rahatça gebe kalıp çocuk sahibi olabiliyor Ben her ay hücum geçirdiğim için doktorlarıma “Hayatta en çok istediğim şey bir gün anne elde etmek Olur da bir gün evlenirsem, bu konuda problem yaşar mıyım? diye sordum Onlar da “Atakları teftiş altına alamazsak bebeğin düşme riski var dedi O SORUYU MIZAH OLSUN DİYE SORDUM Sperm bankasından alacağınız spermle çocuk sahibi olmayı düşündüğünüz haberleri çıktı Dürüst mu bu? Bu haberlerin doğrusunu izah etmek isterim Doğal olarak her insan gibi ben de doktorlarıma aklımdaki bütün soruları soruyorum Geçen ay onlara “Çocuğumda da bu FMF rahatsızlığının olma ihtimali varsa, tüp bebek yapsam, genlerinden bu rahatsızlığı çıkarabilir misiniz? diye sordum Onlar da hangi gende olduğunu bilmedikleri için tüp bebek de yapsam çocuğun geninden çıkarmalarının mümkün olmadığını, doğal yoldan anne olabileceğimi söylediler Sonradan “Ya evlenmezsem anne olamayacak mıyım? dedim, onlar da bana sperm bankası bilgisini verdiler Lakin bu soru, espri olsun diye sadece meraktan sorulmuştu O anda o odada geçmiş olsuna gelen birçok birey vardı Bir şekilde “Selin sperm bankasından çocuk yapacak haberleri çıkmaya başladı “Hayır, o kadar bir şey değil desem de kimseyi inandıramadım Size kadar sperm bankasına başvurarak çocuk sahibi edinmek kötü bir şey mi? Bu haberler çıkınca fazla meraklıyım ya araştırmaya başladım, Türkiye’de legal değil Bu yüzden ya Kıbrıs ya da yurtdışında yapılıyormuş Doğrusu çok dinç Çünkü sperm bankasına bağışlanan spermler, bir sürü testten geçiyormuş AIDS testi yapılıyormuş, ailede kanser hastası var mı, diyabet var mı, FMF var mı diye bütün cet ağacı araştırılıyormuş ve yalnızca hiçbir rahatsızlığı olmayan kişiler bağış yapabiliyormuş Kendimce bu dinç yeni cins çağrıda bulunmak Bu yönteme başvuran kadınlara, ileride çocuklarına pedagog yardımı ile belirlenmiş nasıl dünyaya geldiğinin anlatılması gerekiyormuş Doğrusu ben bir yönden mutlu oldum Çünkü çocuk sahibi olamayan çok kadınımız var, bu onlara bir umut olabilir Ama diğer yandan üç sebep aklımı karıştırıyor ılki, Türkiye örf ve adetleri gereği böyle bir şeye hazırlanmış mı? ıkincisi, çocuklar okulda gözlük taktıkları, kepçe kulak oldukları için bile dışlanıp arkadaşlarının alay konusu oluyorlar; babasız bir çocuğa neler yaparlar? Üçüncüsü ise, bir çocuk keza anne keza baba sevgisi arıyor Psikolojisi nasıl olur? Lakin diğer yanlamasına babasının hiç ilgilenmediği bir sürü çocuk var Kadınlarımız öyle kuvvetli ki hem anne keza babalık yapabiliyorlar id ANNE OLMAYI ÇOK İSTİYORUM O zaman Leyla Bilginel’i cesaretinden nedeniyle hatırasına yapmak mı gerek? Leyla Bayan’ı tanımıyordum, ilk kere dün kendisi ile telefonda konuştum Onu çok takdir ediyorum Ve bildiğim kadarıyla bir anne olmuş O yolla çocuk sahibi olma kararı alsanız, bunu açık yüreklilikle paylaşır mısınız? Anne olmayı pek fazla istiyorum oysa, bir gün böyle bir şey yaparsam bütün dünyaya “Evettttttt, anne oluyorum diye duyururum Hayatımda yaşadığım hiçbir şeyi saklamadım şu anda böyle bir düşüncem yok Cinsel tercihim hep erkeklerden yanlamasına oldu Selin Hanım, magazin kulislerinde sizin cinsel tercihinizle ilgili dedikodular da dolaşıyor Bu konuda son laf sizde Herkesin özel hayatına saygım var Kim nasıl yaşamak isterse öyle yaşar Lakin benim cinsel tercihim defalarca erkeklerden yana olmuştur Kimseyi yargılamıyorum, yanlış anlamayın, lakin ben kendime öyle bir tercih yakıştıramam Fazla sevdiğim bir mankenimle dans ederken resmim çıkmıştı, galiba yorumlar ondan sonradan başladı Biz 15 kız karaoke bara gitmiştik Bardaki güvenliklere masaya kimsenin yaklaştırılmamasını rica ettik Kız kıza bütün gecce birbirimize sarılıp, şarkılar söyleyip dans ettik nadiren kız kıza çıkmak fazla hoş Ama o kendi aramızdaki eğlenceyi bile ne yazık fakat hatalı yorumladılar Ben hayatım baştan başa uyuşturucu olan ortamlara, yozlaşmış olan ortamlara girmedim Ne böylece bir lüksüm ne pek bir hakkım var Sadece 20’li yaşlarımda yanlış erkek arkadaş seçimlerim olmuştur, onun dıştan da ailemi utandıracak, onları üzecek hiçbir davranışta bulunmadım, bulunmam BENİ TEHDIT EDEN YAKINDA BULUNACAK Tehditler alıyormuşsunuz Kim tehdit ediyor sizi? Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvuru verdik ılginç olan benim telefonumun bulunması fazla basit, lakin arayıp tehdit eden kişiler ayrıca beni keza de ablam Sibel’i arıyorlar Ablamın telefonunu bulmaları imkansız Fazla yakında tehditleri yapan birey bulunacak