iltasyazilim
FD Üye
Semanın Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1, buçuk su bardağı pilavlık bulgur(Kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Semanın Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı (Bulguru ılık suyla ıslayalım, soğanları falan kavurana kadar beklesin )Öncelikle yağı pilavı pişireceğimiz tavaya alıp biraz bekliyoruz sonrasında soğanları pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz
Soğanlar pembeleşince domateslerimizi de ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz ki biraz domates ve soğanlarımız erisin
Sonrasında önceden ısladığımız bulguru suyundan arındırıp salçayla birlikte ekleyip 34 dakika kavuruyoruz Karabiberini ve tuzunu ekliyoruz
kavurduktan sonra biraz üzerini geçecek şekilde suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz
(bulgurun sertliğine göre su ekleyebilirsiniz ben genelde bu şekilde kontrol ederek suyu ekliyorum )
15 dakika sonrasında pişmiş olan bulgur pilavımızı servise sunabiliriz )
Afiyet bal şeker olsun
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1, buçuk su bardağı pilavlık bulgur(Kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Semanın Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı (Bulguru ılık suyla ıslayalım, soğanları falan kavurana kadar beklesin )Öncelikle yağı pilavı pişireceğimiz tavaya alıp biraz bekliyoruz sonrasında soğanları pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz
Soğanlar pembeleşince domateslerimizi de ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz ki biraz domates ve soğanlarımız erisin
Sonrasında önceden ısladığımız bulguru suyundan arındırıp salçayla birlikte ekleyip 34 dakika kavuruyoruz Karabiberini ve tuzunu ekliyoruz
kavurduktan sonra biraz üzerini geçecek şekilde suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz
(bulgurun sertliğine göre su ekleyebilirsiniz ben genelde bu şekilde kontrol ederek suyu ekliyorum )
15 dakika sonrasında pişmiş olan bulgur pilavımızı servise sunabiliriz )
Afiyet bal şeker olsun