Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

semazenlerin başı neden dönmez

semazenlerin başı neden dönmez
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
semazenlerin başı niçin dönmez Bütün sır semazenlerin dönerken başlarını hafif eğmelerinde yatıyor “Sema yaparken başa 2025 derecelik bir eğim veriliyor Bu eğim iç kulaktaki denge sirküler kanallarının eşdeğer derecede uyarılmasını sağlıyor İşte tüm sır burada Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Yöndemli, semazenlerin eğitimleri esnasında yaptıkları egzersizlerin, nöroloji ve KBB hekimlerinin uyguladığı vestibüler testlere fazla benzediğini belirtiyor “Çağdaş tıp yöntemlerini semazenlerin 700 yıldır kullanmakta olduğunu görmek hepimizi hayrete düşürüyor diyen Yöndemli, semazenlerin çalışmalarından çıkarılacak derslerle araba ve deniz tutmasının da önlenebileceğine inanıyor Semazenlerin yüzyıllardır ayinlerinde sergiledikleri yetenekleri hakkında ilk bilimsel çalışmayı yapan Yöndemli, kitabın ilk bölümünde Mevleviliğin görgü ve ahlâk anlayışını, musiki, ruh ve vücut terbiyesini ele alıyor Yöndemli, kitabın ikinci bölümündeyse sema gösterilerine tıbbi bir perspektif getiriyor Yöndemli, Türkiye’deki araştırma ve fikir hayatının cılızlığından yakınıyor Yöndemli, “Türkiye’de Mevlevilik hakkında yayınlanan kitap sayısı 50’yi bile bulamazken, Napolyon hakkında yalnızca Fransa’da yayınlanan kitapların 100 bini aştığı belirtiliyor Semazenler ABD’de veya Avrupa’da olsaydı haklarında şimdiye kadar 50 bin deri kitap yazılırdı Ben konuyu daha fazla kulakburunboğaz uzmanı olarak değerlendirdim diyor 5200 tur döndükleri halde nasıl yorulmuyorlar? Semazenler Tennure adı verilen kumaştan bir elbise giyer Etek biçimindeki bu elbise dönerken açılır Açıldığında kumaş ile yer aralarında bi potansiyel enerji oluşur Ayrıca dönme esnasında açılan bez bir merkez kaç kuvveti kazandırır Bu merkez kaç kuvveti tennurenin kapanmasını önlerken bununla birlikte dönerken yakılan enerjiyi %90 azaltır Yaptığım testlerde elbise giyilmeden yapılan sema sırasında yorulma kat kat artıyor ve denge sağlanılamıyor Dengeyi sağlayan kulak olsada bu konuya Tennureninde büyük katkısı war Semadan önce niçin Abdest alınır? Sema yapmadan önce abdest alınmasını her ne dek maneviyat ve işin gereği olsada bilime bakan yönüde war Abdest su ile alınır Bildiğiniz üzere su vücuttaki Olumsuz enerjiyi alıır ve götürür İşte vücuttaki bu olumsuz enerjinin yani yüklü maddelerin yeri çekmemesi (zemin + yüklüdür) için abdest elde etmek gerekir Nerden biliyorsun derseniz testleri bana kalırsa kendim yaptım Sema yapmadan önce Abdest alınmadığında denge kaybı artıyor Semazenlerin kafasında gödüğünüz takke niçin silindir biçimindedir? Bildiğimiz üzere insana doğadan bi enerji girişi olur Bu enerji girişi bıngıldak denilen yerden yani kafatasının bütün üstünden olur Ve yeniden bildiğimiz üzere bu enerji saat yönünn tersine döner atomlarda pek, bizde pek Peki enerji ile ne alakası war şöyle: Biz döndüğümüz süre başımız kendi civarda daire çizeeck şekilde dönmez Kendi civarda 0 çizen yani dönüş hızı sıfır olan sol orta kulak zarıdır Biz ve enerji benzer yönde döndüğü için bi hiza söz konusudur Çakı gibi dönmek terimi Orta kulağın sıfır çizerek bizim tam enerji merkezi içinde dönmemizdir seçme parça  

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt