iltasyazilim
FD Üye
Sembusek (Antakya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kilo un
*Yarım fincan sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı maya
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar su
İçine;
*Yarım kilo yıkanmış ıspanak
*2 orta boy soğan
*1 su bardağı tuzlu yoğurt
*4*çorba kaşığı biber*salçası
*1 su bardağı lor peyniri
*Yarım su bardağı zeytinyağı
Hamuru açmak için;
*Zeytinyağı
Sembusek (Antakya Usulü) Tarifi Yapılışı İlk önce iç malzemesi hazırlanır, yıkanmış süzülmüş ıspanak çok az su ilavesi ile yoğrulur, yumuşayınca suyu sıkılır bunu yapmazsak ıspanağın suyu hamuru ıslatır ve güzel tad vermezSıkılan ıspanak ayrı bir tabağa alınıp soğan minik doğranır, lor peyniri veya çökelek, tuzlu yoğurt eklenip tadına bakılır, malzemelerden biri eksik gelirse ekleme yapabilirsiniz ben tuzlu yoğurdu bol olanı seviyorum
İç harcımız hazır, sıra hamuru hazırlamaya geldi hamur yoğuracağımız kaba un, maya, sirke, sıvı yağ koyulup aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, en son hamuru yumruklayarak yoğurursak sakız gibi olur ne kadar yoğurursak o kadar iyi olur
hazırlanan hamur elimiz zeytinyağına batırarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, elimiz zeytinyağına batırarak tabak büyüklüğünde açılır, karşılıklı kenarlar katlanır, tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir, ilk katladığımız hamur tekrar elimiz zeytinyağına batırarak açılır Ispanaklı harç koyulup ister bohça şeklinde ister D şeklinde şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış fırında pişirilir, börekler ılık olunca tencereye alınıp kapağı kapatılır ki yumuşacık kalsın
deneyeceklere afiyet olsun
*1, 5 kilo un
*Yarım fincan sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı maya
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar su
İçine;
*Yarım kilo yıkanmış ıspanak
*2 orta boy soğan
*1 su bardağı tuzlu yoğurt
*4*çorba kaşığı biber*salçası
*1 su bardağı lor peyniri
*Yarım su bardağı zeytinyağı
Hamuru açmak için;
*Zeytinyağı
Sembusek (Antakya Usulü) Tarifi Yapılışı İlk önce iç malzemesi hazırlanır, yıkanmış süzülmüş ıspanak çok az su ilavesi ile yoğrulur, yumuşayınca suyu sıkılır bunu yapmazsak ıspanağın suyu hamuru ıslatır ve güzel tad vermezSıkılan ıspanak ayrı bir tabağa alınıp soğan minik doğranır, lor peyniri veya çökelek, tuzlu yoğurt eklenip tadına bakılır, malzemelerden biri eksik gelirse ekleme yapabilirsiniz ben tuzlu yoğurdu bol olanı seviyorum
İç harcımız hazır, sıra hamuru hazırlamaya geldi hamur yoğuracağımız kaba un, maya, sirke, sıvı yağ koyulup aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, en son hamuru yumruklayarak yoğurursak sakız gibi olur ne kadar yoğurursak o kadar iyi olur
hazırlanan hamur elimiz zeytinyağına batırarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, elimiz zeytinyağına batırarak tabak büyüklüğünde açılır, karşılıklı kenarlar katlanır, tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir, ilk katladığımız hamur tekrar elimiz zeytinyağına batırarak açılır Ispanaklı harç koyulup ister bohça şeklinde ister D şeklinde şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış fırında pişirilir, börekler ılık olunca tencereye alınıp kapağı kapatılır ki yumuşacık kalsın
deneyeceklere afiyet olsun