iltasyazilim
FD Üye
Sembusek Tarifi İçin Malzemeler İç harcı;
*500 gr orta yağlı kıyma
*3 orta boy soğan
*1 yeşil biber
*1 domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Bir kaç dal maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı maya
*Tuz
*Aldığı kadar ılık su
*Üstüne sürmek için 2 yumurta
*
Sembusek Tarifi Yapılışı Mardinin meşhur yemeği sembusek tarifi
Önce iç harcı hazırlayıp dolapta 1 saat dinledirin, bunun için soğanı robotta çekin suyunu suügeçte iyice süzün ve kıymaya ekleyin Domatesin kabuğunu soyup biberle robotta çekin ekleyin Maydanozu ince kıyın ekleyin Salçaları, yağı, *tuz ve karabiberini ekleyin iyice karıştırıp dolaba kaldırın
Hamuru için unu tuzu ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın ortasını açın, ılık su ekleyin, yoğurdukça su eklemeye devam edin Hamur orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur olacak
Hamuru yarım saat üstüne bez örterek mayalandırın
Hamuru eşit mandalina büyüklüğündeki parçalara bölün, benim tarifimden 17 adet çıktı
Siz hamurları açmaya baslarken diğer hamurlar kurumasın diye üzerlerine bez örtün
Un serptiğiniz tezgahta her bezeyi tatlı tabağından biraz daha büyükçe açın, içine iç harcından sürün sadece bir tarafına sürülecek bu şekilde sürüp diğer tarafı üzerine kapatın ve kenarlarını açılmamasiıiçin parmaklarınızla iyice bastırın – resimde son haline bakın sekli öyle olmalı
Hepsi bitince üzerine çırpılmış *yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki tarafı kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra içi bez dolu tencereservis tabağına alın, üstünü *örtün ki yumuşamasın
Artarsa dolapta saklayıp fırında ısıtarak yiyebilirsiniz 2 gün taze kalacaktır
Afiyet olsun
*500 gr orta yağlı kıyma
*3 orta boy soğan
*1 yeşil biber
*1 domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Bir kaç dal maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı maya
*Tuz
*Aldığı kadar ılık su
*Üstüne sürmek için 2 yumurta
*
Sembusek Tarifi Yapılışı Mardinin meşhur yemeği sembusek tarifi
Önce iç harcı hazırlayıp dolapta 1 saat dinledirin, bunun için soğanı robotta çekin suyunu suügeçte iyice süzün ve kıymaya ekleyin Domatesin kabuğunu soyup biberle robotta çekin ekleyin Maydanozu ince kıyın ekleyin Salçaları, yağı, *tuz ve karabiberini ekleyin iyice karıştırıp dolaba kaldırın
Hamuru için unu tuzu ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın ortasını açın, ılık su ekleyin, yoğurdukça su eklemeye devam edin Hamur orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur olacak
Hamuru yarım saat üstüne bez örterek mayalandırın
Hamuru eşit mandalina büyüklüğündeki parçalara bölün, benim tarifimden 17 adet çıktı
Siz hamurları açmaya baslarken diğer hamurlar kurumasın diye üzerlerine bez örtün
Un serptiğiniz tezgahta her bezeyi tatlı tabağından biraz daha büyükçe açın, içine iç harcından sürün sadece bir tarafına sürülecek bu şekilde sürüp diğer tarafı üzerine kapatın ve kenarlarını açılmamasiıiçin parmaklarınızla iyice bastırın – resimde son haline bakın sekli öyle olmalı
Hepsi bitince üzerine çırpılmış *yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki tarafı kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra içi bez dolu tencereservis tabağına alın, üstünü *örtün ki yumuşamasın
Artarsa dolapta saklayıp fırında ısıtarak yiyebilirsiniz 2 gün taze kalacaktır
Afiyet olsun