Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Semiha Berksoy Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla

Semiha Berksoy Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla Semiha Berksoy

Opera sanatcısı ve ressam Semiha Berksoyun sanatı ve yaşamından parcalar sunan “Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla isimli sergi, Yapı Kredi Kultur Merkezi Kazım Taşkent Sanat Galerisi ve Sermet Cifter Salonunda sanatseverlerin karşısında olacak
Semiha Berksoy Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla başlıklı sergi 12 Şubat 21 Mart 2019 tarihleri arasında
imagessemihaberksoybenyasardimaskvesanatla5ad21ea5b4b0a
Semiha Berksoyun 100 doğum yılı sebebiyle acılan sergide, sanatcının yaptığı resimler, otoportreler ve desenlerin yanı sıra kıyafetleri, fotoğrafları; Nazım Hikmet, Fikret Mualla ve Celal Esadın kendisine hediye ettiği eserler ve arşiv değeri olan objeler sergilenecek Ziyaretciler, sanatcının video kayıtlarını izleyip aryalarını ve şiirlerini de dinleyebilecekler

Semiha Berksoy (19102004)
imagessemihaberksoybenyasardimaskvesanatla5ad21ea70d4a2
Guzel Sanatlar Akademisi Namık İsmail Atolyesinde resim, Refik Epikman ile İsmail Hakkı Toygar Seramik Atolyesinde heykel calışmaları yaptı 1931de Muhsin Ertuğrul tarafından cekilen ilk sesli Turk filmi “İstanbul Sokaklarında Semihayı canlandırdı 1936da Berlin Devlet Yuksek Muzik Akademisi Opera Bolumunu birincilikle bitirdi ve aynı yıl Berlin Akademisi eski Apollon Operasında Richard Straussun “Ariadne auf Naxos operasında başrol Ariadneyi oynayarak Avrupada sahneye cıkan ilk Turk opera sanatcısı unvanını aldı Ankara Devlet Operasının “Baş Artisti sıfatıyla yurda donerek ilk konserini Ankara Radyosunda Cemal Reşit Rey eşliğinde verdi 1941de Karl Ebert tarafından kurulan ilk opera studyosunda, Nurullah Taşkıran ile birlikte ilk profesyonel opera sanatcısı olarak yer aldı 1969da Berlin'de, 1972te Paris'te sergiler actı ve sergileri birbirini izledi Bonn Kunstmuseum ve Viyana Kuntsmuseumda “Semiha Berksoyun Odası adlı yapıtı sergiledi 1999da New York Lincoln Centerda yonetmen Robert Wilsonın“The Days Before adlı oyununda sahneye cıktı ve Wagnerin “Tristian und İsolde operasından İsoldenin “Aşk Olumu aryasını soyledi 2005te Venedik Bienalinde eserleri sergilendi

Sermet Cifter Salonunda Turkiyede ilk kez sergilenecek olan “Semiha Berksoy Yatak Odası Enstalasyonunu 1993 yılında tasarladığı ve “dunya dediği oda, yarım bir cam bolmeden bakıldığında, butun ozel eşyaları, bir zamanlar buyuk aşk yaşadığı Nazım Hikmetin şapkası, kravatı, annesinden kalma 100 yıllık Singer dikiş makinesi, piyanosu, takıları, elbiseleri, resimleri ve daha onlarca obje, eşya, fotoğraf 94 yaşanmış yıl gorulecek
kaynak​

858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt