Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım

0
104

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Habibim Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım
Kainatı yaratmazdım sen olmasaydın

Adem aleyhisselam, Arşta gorduğu nurun mahiyetini sual etti Hak teala buyurdu ki:
(Bu nur, gokte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zurriyetinden bir peygamberin nurudur O olmasaydı, seni de, yer ve gokleri de yaratmazdım) Mevahibi ledunniyye

Allahu teala yine hadisi kudsilerde buyuruyor ki:
(Ya Adem, Muhammed aleyhisselamın ismiyle her ne isteseydin, kabul ederdim O olmasaydı, seni yaratmazdım) Hakim

(Ey Resulum, İbrahimi halil dost, seni de habib sevgili edindim Senden daha sevgili hic bir şey yaratmadım Senin, benim indimdeki yuksek derecenin bilinmesi icin, dunyayı ve dunya ehlini yarattım Sen olmasaydın, kainatı yaratmazdım) Mevahibi ledunniyye

Hadisi şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Adem aleyhisselam Cennetten cıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hurmetine beni affet diye dua etti Allahu teala ise, ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını diğer insanların duyması icin “Ya Adem, onu henuz yaratmadım Nereden bildin? buyurdu Adem aleyhisselam da, “Arşta, la ilahe illallah, Muhammedun Resulullah yazılı olduğunu gordum Anladım ki, şerefli isminin yanına, ancak en cok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık gorursun dedi Allahu teala buyurdu ki: “Ya Adem doğru soyledin O bana insanların en sevgilisidir Onun hurmetine dua ettiğin icin seni affettim Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım) Taberani

(Allahu teala, İbrahimi halil edindiği gibi beni de halil edindi) M Ledunniyye (Demek ki Resulullah, hem habib, hem halildir)

(Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetnamenin on sozunde, Yusufi Nebhani hazretlerinin Envarı Muhammediyye kitabının 13 sayfasında ve İmamı Rabbani hazretlerinin Mektubatının 122 mektubunda vardır Mektubatın farsca haşiyesinde, bu hadisin Deyleminin Firdevsinde bulunduğu bildirilmektedir Deylemi de, Buhari ve diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis alimidir Mektubatı Rabbaninin 3 cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım) ve (O olmasaydı kainatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsi hadisleri de bildirilmektedir

Miracda Allahu teala, Resulullaha, (Senden başka her şeyi, senin icin yarattım) buyurunca, Resulullah da, (Ben de, senden başka her şeyi, senin icin terk ettim) dedi (Mirati kainat)

imagessenolmasaydinkinatiyaratmazdim5ad256e0e4001

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt