Seneler neler öğretti MATEM 5 Anne ve babamin birbirlerine bagirmalarinin beni ne değin korkuttugunu ögrendim MATEM 7 Mesrubat icerken gulersem ictigimin burnumdan gelecegini ogrendim INLEME 12 Bir seyin degerini anlamanin en iyi yolunun bir sure ondan yoksun kalmak oldugunu ogrendim MATEM 13 Annemle babamin elele tutusmalarinin ve opusmelerinin beni defalarca mutlu ettigini ogrendim INLEME 15 Bazan hayvanlarin kalbimi insanlardan daha pozitif isittigini ogrendim AĞLAMA 18 Ilk genclik yillarimin hüzün, saskinlik, istirap ve asktan ibaret oldugunu ogrendim MATEM 24 Askin kalbimi kirabilecegini lakin buna deger oldugunu Ogrendim AĞLAMA 33 Bir arkadasi kaybetmenin en kestirme yolunun ona odunc para tahsis etmek oldugunu ogrendim INLEME 36 Onemli olanin baskalarinin benim icin ne dusundukleri degil, benim kendi hakkimda ne dusundugum oldugunu ogrendim INLEME 38 Esimin beni hala sevdigini, tabakta iki elma kaldiginda kucugunu almasindan anlayabilecegimi ogrendim AĞLAMA 41 Bir insanin kendine olan guveninin, basarisini buyuk oranda belirledigini ogrendim MATEM 44 Annemin beni gormekten her seferinde baki sevinç duydugunu ogrendim INLEME 46 Yalnizca minik bir kart gondererek bile birinin gonlunu aydinlatabilecegimi ogrendim YAS 49 Herhangi bir isi yaptigimdan daha iyi yapmaya calistigimda, o isin yaraticiliga donustugunu ogrendim AĞLAMA 50 Sevgi, evde uretilmemisse, baska yerde ogrenmenin cok guc olabilecegini ogrendim AĞLAMA 53 Insanlarin bana, izin verdigim bicimde davrandiklarini ogrendim YAS 55 Kucuk kararlari aklimla, buyuk kararlari ise kalbimle almam gerektigini ogrendim MATEM 64 Mutlulugun parfum gibi oldugunu, kendime bulastirmadan baskalarina veremeyecegimi ogrendim YAS70 insancıl ve sevecen olmanin, mukemmel olmaktan daha iyi oldugunu ogrendim AĞLAMA 82 Sancilar icinde kivransam bile baskalariina basagrisi Olmamam gerektigini ogrendim YAS 90 Kiminle evlenecegin kararinin hayatta bahşedilen en onemli karar oldugunu ogrendim INLEME 95 Ogrenmem gereken daha pek cok seyler oldugunu ogrendim