Seneye asker sonradan evlilik Amerika ile Türkiye Arasında Mekik Dokuyan Kenan Doğulu'yu Konser Maratonunda Yakaladık AMERİKA İLE TÜRKİYE ARASINDA MEKİK DOKUYAN Kenan Doğulu'YU KONSER MARATONUNDA YAKALADIK Kelebek'ten Sinem Vural'a konuşan meşhur şarkıcı, 'Önümüzdeki yıl mart ayında albümü çıkarıp, eylülekim gibi askere gidip, 21 gün askerlik yapıp, yaz başında da evlenmeyi düşünüyorum Eğer o zamana dek aşık olursam natürel' diyor Amerika ile Türkiye aralarında mekik dokuyan, her ziyaretinde birkaç konser verip ardından tekrar sırra kadem basan Kenan Doğulu'yu 40 Derece konser maratonunda yakaladık Kan ter içinde kalacağı konser öncesinde kuliste soru yağmuruna tuttuğumuz usta, müzikal çalışmalarından aşk hayatındaki gelişmelere değin her sorumuzu sabırla yanıtladı 40 Derece konserlerinde ikinci yılınız Nasıl geçiyor konserler?Çok eğlenceli, neşeli ve keyifli Katılımcılar her zaman genç halk Onlarla coşmak, hoplayıp zıplamak, hava fazla sıcak bile olsa iyi geliyor Mesela Antalya konserinde yedi gömlek değiştirdim, sıcaklık illaki 60 derece falandı 'Hepsi' grubu geçen sene sizinle birlikte turnedeydi Onların yokluğu size nasıl yansıdı? Onlar benim pillerim Fazla keyifliler, işlerini iyi yapıyorlar ve çok disiplinliler Onlarla bir arada elde etmek tekrar tekrar insanı memnun ediyor Ama bu yıl böyle düşünmüşler Biz de peki dedik Yeni albümlerinde sizin 'Dört Peynirli Pizza' adlı şarkınız da yer alıyor Nedir o şarkının hikayesi? Kendi aramızda çalarken kızlardan biri 'İşte bu bizim şarkımız' dedi Bir an evvel bitirip albüme yetiştirmeye çalıştık Bence fazla da güzel oldu Hayranları çok seviyorlar 'Hepsi' kitlesi sevdi lakin Kenan Doğulu hayranları size böylece yakıştıramadı o şarkıyı Kenan Doğulu dinleyicisi için yapılmadı ama o şarkı Niyet kitleye yöneltilmiş bir şeydi Ben kimseye 'Bu şarkı hit olacak, bütün Türkiye bunu konuşacak' demedim Onlar 'Bizim dinleyicimiz bu şarkıyı fazla sever, biz de bildirmek istiyoruz' dediler 'Buyurun sizin olsun' dedim Yapılıp her tarafta bir işin muhasebesini yapmayı sevmiyorum Zaten olumsuz de olsa artı de, eleştirilerden çok pozitif etkilenmiyorum Çünkü defalarca bildiğim, doğru bulduğum şeyi yapıyorum Gerek ilişkiler, gerek sosyal statüler arasındaki dengeler, gerekse kariyerimle ilgili olsun, hiçbir konuda kim ne düşünüyor diye üzüntü etmem, kafa yormam O zamanlar artık geride kaldı Yaptıkları cover'ları beğendiniz mi? 'Sımsıkı'yı Ozan (Doğulu) yaptı zaten Cover'dan fazla remix gibi oldu Onu ve daha birkaç şarkıyı fazla beğendim Aslında beğendim, beğenmedim diye bir yorum yapmayı sevmiyorum, öyle haddime de değil bu Yılın yarısını Los Angeles'ta geçiriyorsunuz Öğrendiğimize kadar da orada albüm hazırlıyormuşsunuz Ne vakit çıkacak peki bu albüm ve niçin İngilizce? Fazla pozitif İngilizce şarkım var ama 510 kişinin dışarıya kimse duymadı onları Bilhassa Eurovision zamanında yaptığım demoların bazılarının dünya çapında ses getirebileceğine inanıyorum Avrupa'daki bazı prodüktörlerden 'İngilizce albüm hazırlayıp yine de Türk bazlı seyirciye satmak yaparsak, keza satmak grafiğimiz yüksek olur hem de başarı grafiğimiz yükselir' diye teklifler almaya başladım Türkçelerin yanı sıra İngilizce şarkılarım da olduğundan ve onları tüketmek istemediğimden şayet bir albüm çıkarabilirim Belirlenmiş yok Sadece boş durmak istemediğim zamanlarda, Los Angeles'ta yakaladığım kayda değer müzisyenlerle evraklar yapmaya çalışıyoruz Bunu biraz daha üst noktalara taşıyıp albüm tümdengelim noktasına getirebilirim lakin böyle bir sözüm, imzam, gayretim veya hedefim yok Olursa olur Orada kimlerle çalışıyorsunuz? En son bir demomu Sheila Escovedo (Shiela E) ile birlikte yaptım Prince'in davulcusu kendisi Şununla veya bununla çalışıyorum diye isimleri bir bir saymam abuk subuk olur Fakat frekanslarının benimle uyduğunu gördüğüm insanlarla çalıştım son zamanlarda Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye çoğu kayda değer isim gelecek Özellikle konserine gidip kulak vermek istediğiniz kimler var? Lenny Kravitz'in konserine gitmek istemiyorum Çünkü albümünü beğenmedim Beğendiğim bir artist aslında ama konserde yeni şarkılarını çalacaksa fazla sıkılabilirim Metallica'ya gitmeyi çok istiyorum, lakin o gün de Samsun'da konserimiz var Kylie Minogue'u kaçırdığıma fazla üzüldüm Fazla sevdiğim bir isim olmasa da bir pop ikonunun nasıl bir şov yaptığını bakmak isterdim En son Prince'i ve San Diego'da George Michael'ı izledim Ayda 810 konsere gidiyorum ama biz burada şovlarımıza ne ekleyebiliriz, bir göreyim Üçüncü albümden daha sonra buçuklu remix albümler yapmaya başladınız '7,5'tan sonraki yolda mı? Var mı ufukta pek bir egzersiz? Mart ayında inşallah çıkacak Ekimde son kayıtlara gireceğim 67 tane çok iyi şarkım var, 1520 tane de 'eh' dediğim Onları birazcık süsleyip, düzeltip, güzelleştirip içime sinecek ışık halkası getirdikten sonra çıkarmayı hedefliyorum Esasında amaç ocak ayı fakat neyi hedeflersem iki ay daha sonra çıkıyor Yaz başında albüm piyasada olsun istiyorum 'Eh dediğim şarkılarım var' dediniz Peki bugüne kadar o şarkılardan birini albümünüze aldınız mı? Onların hiçbirini albüme koymadım ya da satmadım Zamanı kazanç, modası gelir diye satmıyorum, bekliyorum Bir röportajınızda 'Şarkı sözlerim şairlerden bile iltifat alıyor' demiştiniz Bu konuda özgüveniniz tam yani Evet, şarkı sözlerimi seviyorum Fazla şarkı sözü gibi değiller Hepsinin de giriş, gelişme ve sonucuyla bir hikayesi var n Olabildiğince kolay şarkılar yazmaya çalıştığınızı da söylemişsiniz Bu Türk pop müziğinde bir gereklilik mi? Bu yalın olmakla ilgili bir koşul Daha eksik söyleyerek daha fazla şey tasvir etmek gibi Dolaylı yollardan bir şeyler anlatmayı sevmiyorum Onun yerine daha net, dobra olmaktan bahsediyorum Siz o kadar misiniz? Evet, ben de o kadar biriyim Birçok süre da bu yüzden insanları kırdığım için üzülüyorum Lakin süre kaybetmeyi sevmiyorum işte Peki bu şekilde vakit kaybettiren kadınları seviyor musunuz? Hayır, derhal kaçıyorum! Amca da oldunuz Nasıl bir duyguymuş amcalık? Sırf o yüzden konser aralarında Bodrum'a gitmeye çalışıyorum Arya'yı çok özlüyorum Çok tatlı, çok güzel, çok güzel bir duygu En kısa zamanda ben de istiyorum Aday var mı peki? Hemen Şimdi yok Müzmin bekar mı kalacaksınız siz? Hayır, iki sene içerisinde istiyorum evlenmeyi Yakın vadeli planlar kapsamında yani Önümüzdeki sene mart ayında albümü çıkarıp, eylülekim gibi askere gidip, 21 gün askerlik yapıp, yaz başında da evlenmeyi düşünüyorum Eğer o zamana değin aşık olursam tabii Nasıl bir baba olursunuz sizce? İyi bir baba olurdum Bunun çevremdeki ırk tarafından da onaylandığını gördüm Kuzenlerime, yeğenlerime sözde babayımdır Aile bağları fazla kayda değer benim için Hep büyük bir aile olayım, İtalyan aileleri gibi 2030 kişi yemek yiyelim, bir sürü çocuk beni rahatsız etsin istiyorum Onun için çalışmalara başladık, ilk gol Ozan'dan geldi! Kızlarla gezip başıma meslek elde etmek istemiyorum Aşkta meşhurünsüz uyumuna inanıyor musunuz? Illaki Dört senedir meşhur biriyle çıkmıyorum Bu hayatınıza da yansıyor Görüşme vermiyorsunuz, magazinde yer almak istemiyorsunuz Ödüm patlıyor biri mülâkat yapacağı zaman, çünkü kendimi anlatmayı sevmiyorum O yüzden muhtemel olduğunca daha az gözükmeye ve daha az konuşmaya çalışıyorum Ünlü insanlarla olmamaya çalışıyor, olmamak için de özen gösteriyorum! Örneğin eskiden fazla hoş bir ünlü görsem yanına gidebilirdim, şimdi elimden geldiği dek hoşlanmamaya çalışıyorum! Başıma meslek olmak istemiyorum çünkü Orada burada yürürken çekilmek, kapak olmak, kameralarla dolaşmak bana kadar değil Yurtdışında yaşamam büyük fayda çünkü orada özel hayatım adamakıllı bana kalıyor Kenan Doğulu değil, Kenan oluyorum haberlercom