Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sepet Kurabiye

Sepet Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sepet Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

2 yumurta sarısı 1 su bardağı mısır nişastası 250 gram margarin veya tereyağı (Oda ısısında) 1 tatlı kaşığı sirke 2 buçuk veya 3 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 3 yemek kaşığı kakao Sepet Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bu tarifimiz biraz zahmetli ama sonucu mükemmel Görüntüye önem verenler için görsel olarak da tat olarak da çok güzel oluyor Yaptığım gün bitirdiler siz düşünün kakaolu kısmı browni kurabiye tadında sade kısmı ise un kurabiyesi tadında ağızda dağılan çok güzel bir tat Bu arada sirke kokar mı diye tereddüt etmeyin hiç kokmuyor içiniz rahat olsun Hemen tarife geçelim
İlk olarak oda ısısındaki margarini bir yoğurma kabına alın ve içine pudra şekerini de ekleyip yoğurun Biraz yoğurduktan sonra içerisine yumurta sarılarını mısır nişastasını ve sirkeyi de ekleyip biraz daha yoğurun Sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice yoğurun Biraz yumuşak bir hamur olmalı o yüzden çok sert olmasın ununu ona göre az az yoğurarak bakın Sonra hamuru ikiye ayırın ve birine kakaoyu ekleyip iyice yoğurun Hamurlara rahat şekil vermek için buzdolabında 1520 dk bekletin
Buzdolabından çıkardığınız hamurlardan bir parça alıp tezgaha 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yapın ve 1 cm gibi şeritler kesin Sonra şeritli kesilen beyaz hamuru birer şerit aralıklarla yarısına kadar kıvırın kesilen diğer kakaolu şeritlerden bir tane alıp koyun ve beyaz hamuru tekrar açın İkinci seferde de kıvırmadığımız beyaz şeritleri kıvırıp kakaolu şeridi koyup açın Bu işlemi bir hamura 4 kere yapıyoruz iki üst iki alta İşlemi tamamladıktan sonra büyüklüğünü isteğinize göre yuvarlak su bardağı ile şeklini verin Bu işlemde hamuru çok kalın yaparsanız kıvırırken kırılabilir o yüzden kalın yapmayın birde kakaolu şeritler beyazdan çok az daha uzun keserseniz daha iyi olur koyarken küçük olursa sorun oluyor Tüm hamur bitince yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin
AFİYETLER OLSUN HERKESE
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt