Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Seramİk

Seramİk
0
40

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Seramİk 1549304369 1549304369 seramik5c58823a4f73bseramik5c58823a4f73b http:esamcomuedutrseramikJPGSERAMİK​ Mimari yapıların iç ve dış yüzeylerindeki sırlı ve sırsız kaplama elemanları, günlük yaşama ilişkin başvuru eşyaları ve işlevsel olmayan seramik objeler bu grup başlığı aşağı toplanır Çini adı altında değerlendirilen kuvars oranı yüksek ve açık renkli kilden, sır altı ve sır üstü teknikleriyle üretilen kaplama elemanları ve jurnal kullanıma karşın objeler de, bu başlık aşağıda değerlendirilir Seramik; l ve l alaşımları açık havada kalan bütün anorganik maddelerin oluşturduğu bileşimlerinin şekillendirilmesi, dayanıklılık kazanana kadar pişirilmesi bilim ve teknolojisidir Ilk seramik üretimlerden günümüze kadar seramik terminolojisi; üretim amaçları ve imal yöntemlerinin çeşitliliği nedeniyle geniş bir alana yayılmakta, el sanatları, sanat, bilim, teknoloji alanlarında yer almaktadır Seramik sanatı, tarih öncesi çağlarda başlayan birincil üretimlerinden günümüze, üretim yöntemleri, üretim amaçları ve taşıdıkları kültür boyutu ile varlığını, gelişerek sürdürmektedir Bu gelişim süreci içerisinde, evrensel ve lokal özellikleri de, yapısında taşımıştır Seramik sanatı, çömlekçilik, çinicilik, tuğla ve kiremit üretimi olarak gruplandırılabilir Çömlekçilik; çömlekçi çarkı, kolay tezgah ya da elle şekillendirilen kapların üretimini, çinicilik; geleneksel motiflerin süsleyici eşya ve duvar karolarında gösterilen, seramik giz altı, sır üstü süsleme uygulamalarını, tuğla ve kiremit; elle, kalıplarla şekillendirilen yapı malzemelerini açıklama etmektedir Çömlekçilik ve çinicilik el sanatı ülkemizde bugünde varlığını korumakta, belirtilmiş merkezlerde üretimlerini sürdürmektedirler Tuğla ve kiremit üretimi günümüzde endüstriyel şekillendirme yöntemleri ve araçları ile üretilmektedir Osmanlı Seramik sanatının bilinen üç imal merkezi, İznik, Kütahya ve Çanakkale�dir İznik ve Kütahya�da geleneksel seramik üretimi sürdürülmekte, Çanakkale�de geleneksel üretim yöntemleri ile üretilen seramikler ise görsel olarak geleneksel Çanakkale seramiklerini yansıtmamaktadır Çömlekçilik sanatına, Türkiye�nin seramik malzemenin yerinde olduğu derhal her ilinde rastlanmaktadır Avanos, Kınık, Menemen, Karacasu Çömlekçilik sanatında aralıksız ve yoğun üretim yapan merkezlerdir  

858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt