iltasyazilim
FD Üye
Şerbeti Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı irmik
*1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Bir çimdik tuz
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı su
Şerbeti Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Portakal suyu su ve şekeri ocağa koyup 10 dakika kaynatın Benim kullandığım portakal tatlıydı sizinki ekşiyse şekeri 1 bardak çoğaltın Revani için bir kaba yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın Sonra sırasıyla yağ, yoğurt, irmik, portakal kabuğu, vanilya, kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın En son un ekleyip, karıştırıp, kek hamuru kıvamı alın Yağlanmış borcamın altına biraz irmik serpin Böylece revaninizin altı daha güzel kızaracak hamuru borcama döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin Pişen revaninin ilk sıcaklığı gittiğinde kesip soğuk şerbeti döküp soğuduktan sonra servis yapın AFİYET OLSUN ?
*5 adet yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı irmik
*1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Bir çimdik tuz
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı su
Şerbeti Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Portakal suyu su ve şekeri ocağa koyup 10 dakika kaynatın Benim kullandığım portakal tatlıydı sizinki ekşiyse şekeri 1 bardak çoğaltın Revani için bir kaba yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın Sonra sırasıyla yağ, yoğurt, irmik, portakal kabuğu, vanilya, kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın En son un ekleyip, karıştırıp, kek hamuru kıvamı alın Yağlanmış borcamın altına biraz irmik serpin Böylece revaninizin altı daha güzel kızaracak hamuru borcama döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin Pişen revaninin ilk sıcaklığı gittiğinde kesip soğuk şerbeti döküp soğuduktan sonra servis yapın AFİYET OLSUN ?