iltasyazilim
FD Üye
Şerbeti Sütlü (Karamel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
Şetbeti sütlü tatlısını daha önce de yapmıştım Bu kez farklı olarak üzerine karamel sos kullandım Bu haliyle triliçeyi andırıyorDenenecekler listesine mutlaka alın derim
4 Yumurta 4 Tepeleme yemek kaşığı şeker 4 Tepeleme yemek kaşığı un 4 Tepeleme yemek kaşığı irmik ?1 paket vanilya ?1 paket kabartma tozu 1 Tatlı kaşığı limon suyu (Kare büyük borcam kullandım) Şerbeti için;
?4 Su bardağı süt ?4 yemek kaşığı şeker Üzerine;
1 Su bardağı soğuk süt ?1 Paket krem şanti
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk
Şerbeti Sütlü (Karamel Soslu) Tarifi Yapılışı
Şeker ve yumurtayı çırpın Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Kek pişerken, şerbet için şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin Şeker eridikten sonra kalan 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti sıcak kekin üzerine dökün Kek sıcak, şerbet soğuk olacak 23 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün Tatlı bir gün buzdolabında beklerse çok daha güzel oluyor
Afiyet olsun
Şetbeti sütlü tatlısını daha önce de yapmıştım Bu kez farklı olarak üzerine karamel sos kullandım Bu haliyle triliçeyi andırıyorDenenecekler listesine mutlaka alın derim
4 Yumurta 4 Tepeleme yemek kaşığı şeker 4 Tepeleme yemek kaşığı un 4 Tepeleme yemek kaşığı irmik ?1 paket vanilya ?1 paket kabartma tozu 1 Tatlı kaşığı limon suyu (Kare büyük borcam kullandım) Şerbeti için;
?4 Su bardağı süt ?4 yemek kaşığı şeker Üzerine;
1 Su bardağı soğuk süt ?1 Paket krem şanti
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk
Şerbeti Sütlü (Karamel Soslu) Tarifi Yapılışı
Şeker ve yumurtayı çırpın Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Kek pişerken, şerbet için şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin Şeker eridikten sonra kalan 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti sıcak kekin üzerine dökün Kek sıcak, şerbet soğuk olacak 23 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün Tatlı bir gün buzdolabında beklerse çok daha güzel oluyor
Afiyet olsun