iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Etimek Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket etimek
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*2 paket krem santi
Muhallebi için;
*5 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı şeker
*4 bardak süt
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Şerbetli Etimek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ? Çok güzel bir tarifle buradayım bu tarifin en güzel yani şekerin karamelize edilmesi kesinlikle denenmesi gereken bir tarif haydi başlayalımmm ?
1 su bardağı şekeri tenceremize alalım ve rengi dönene kadar karamelize edelim Rengi döndükten sonra diğer 1 su bardağında üzerine ekleyelim ve 12 dk daha karıştıralım 25 su bardağı suyu da ekleyelim ( bu aşamada şekerle su birleşince sertleşme oluyor ama kaynamaya başladıkça eriyor ) kaynadıktan sonra 12 damla limon sıkıp etimeklerin üzerine güzelce gezdirelim ? ( büyük dikdörtgen borcam tam ideal ama bende olmadığı için kare ve yuvarlak borcam kullanmak zorunda kaldım) Diğer yandan muhallebimizin malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirelim Piştikten sonra vanilya ekleyip soğuyan etimeklerimizin üzerine dökelim Son olarakta 2 paket krem santiyi çırpalım ve muhallebi soğuduktan sonra onuda üzerine yayalım (ikisininde soğuk olmasına dikkat edelim) Ben üzerine bolca hindistan cevizi ve carte dor meyve sosunu tercih ettim siz kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz
Ağzımızın tadı hiç bozulmasın ? Mutlu günler
*2 paket etimek
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*2 paket krem santi
Muhallebi için;
*5 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı şeker
*4 bardak süt
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Şerbetli Etimek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ? Çok güzel bir tarifle buradayım bu tarifin en güzel yani şekerin karamelize edilmesi kesinlikle denenmesi gereken bir tarif haydi başlayalımmm ?
1 su bardağı şekeri tenceremize alalım ve rengi dönene kadar karamelize edelim Rengi döndükten sonra diğer 1 su bardağında üzerine ekleyelim ve 12 dk daha karıştıralım 25 su bardağı suyu da ekleyelim ( bu aşamada şekerle su birleşince sertleşme oluyor ama kaynamaya başladıkça eriyor ) kaynadıktan sonra 12 damla limon sıkıp etimeklerin üzerine güzelce gezdirelim ? ( büyük dikdörtgen borcam tam ideal ama bende olmadığı için kare ve yuvarlak borcam kullanmak zorunda kaldım) Diğer yandan muhallebimizin malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirelim Piştikten sonra vanilya ekleyip soğuyan etimeklerimizin üzerine dökelim Son olarakta 2 paket krem santiyi çırpalım ve muhallebi soğuduktan sonra onuda üzerine yayalım (ikisininde soğuk olmasına dikkat edelim) Ben üzerine bolca hindistan cevizi ve carte dor meyve sosunu tercih ettim siz kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz
Ağzımızın tadı hiç bozulmasın ? Mutlu günler