iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
250 gr tereyağ ( bir margarin büyüklüğünde) 5 kaşık sıvı yağ 4 yumurta 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 2 paket vanilya 2 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti için:
5 su bardağı su 3 bardak şeker Bir kaç damla limon
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 25dk
Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Hamurun bütün malzemelerini yoğurup oklava ile açarak su bardağıyla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz Kestiğimiz parçalardan 4 taneyi birbir üstüne koyarak yuvarlıyoruz ve ortadan kesiyoruz Benim hamurumdan 45 adet gül çıktı Yani 1 büyük 1 de küçük tepsi oldu İsterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz Hafif pembeleşinceye kadar 175 derecede pişiriyoruz Soğuk şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz Afiyet olsun
250 gr tereyağ ( bir margarin büyüklüğünde) 5 kaşık sıvı yağ 4 yumurta 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 2 paket vanilya 2 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti için:
5 su bardağı su 3 bardak şeker Bir kaç damla limon
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 25dk
Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Hamurun bütün malzemelerini yoğurup oklava ile açarak su bardağıyla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz Kestiğimiz parçalardan 4 taneyi birbir üstüne koyarak yuvarlıyoruz ve ortadan kesiyoruz Benim hamurumdan 45 adet gül çıktı Yani 1 büyük 1 de küçük tepsi oldu İsterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz Hafif pembeleşinceye kadar 175 derecede pişiriyoruz Soğuk şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz Afiyet olsun