iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti:
4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon
Tarif
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım
Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım
Elenmiş unu, irmiği, , kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım
Hamuru, yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim
Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak şerbetini emmesini sağlayın
Dilimleyip üstüne istediğiniz gibi süsleyin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti:
4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon
Tarif
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım
Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım
Elenmiş unu, irmiği, , kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım
Hamuru, yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim
Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak şerbetini emmesini sağlayın
Dilimleyip üstüne istediğiniz gibi süsleyin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız