iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*2 vanilya
Dış kısmı için
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini yapmak için şekeri ve suyu derin bir kaba alıp şerbet kıvamına gelmeye az kala kapatalım normal şerbet gibi çok kaynatmayalım
*Daha sonra yumurtayı sıvı yağı ve tereyağı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirdikten sonra yoğurdu ve irmiği ilave ediyoruz
*Onları da biraz yoğurup en son kabartma tozunu vanilyayı unu ilave edip malzemeleri iyice yedirip 5 dakika dinlenmeye bırakalım
*Daha sonra hamurdan küçük toplar kopartarak elimizde yuvarlayalım
*Dış kısmı için ayırdığımız irmiği bir kaba boşaltıp yaptığımız irmik toplarını içine atalım
*Tüm hamur bittikten sonra topları irmiğe bulayalım ve tepsiye dizelim
*Daha sonra 180 derecelik fırına atıp rengi üzeri kızarana kadar pişirelim
*Tatlı piştikten sonra şerbetini dökelim ve üzerini kapatalım bir iki saat içine çekmesi için bekleyelim Afiyet olsun
*1 5 su bardağı irmik
*1 5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*2 vanilya
Dış kısmı için
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini yapmak için şekeri ve suyu derin bir kaba alıp şerbet kıvamına gelmeye az kala kapatalım normal şerbet gibi çok kaynatmayalım
*Daha sonra yumurtayı sıvı yağı ve tereyağı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirdikten sonra yoğurdu ve irmiği ilave ediyoruz
*Onları da biraz yoğurup en son kabartma tozunu vanilyayı unu ilave edip malzemeleri iyice yedirip 5 dakika dinlenmeye bırakalım
*Daha sonra hamurdan küçük toplar kopartarak elimizde yuvarlayalım
*Dış kısmı için ayırdığımız irmiği bir kaba boşaltıp yaptığımız irmik toplarını içine atalım
*Tüm hamur bittikten sonra topları irmiğe bulayalım ve tepsiye dizelim
*Daha sonra 180 derecelik fırına atıp rengi üzeri kızarana kadar pişirelim
*Tatlı piştikten sonra şerbetini dökelim ve üzerini kapatalım bir iki saat içine çekmesi için bekleyelim Afiyet olsun