iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti İçin
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım, suyu ve şekeri tencereye alalım Şekeri suda ettikten sonra ocağın altını açalım 5 dakika kaynadıktan sonra kapatıp şerbeti soğutalım, şerbet soğuk irmik sıcak olacak ki çeksin
Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp hamurumuzu yoğuruyoruz Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu yüzden unu azar azar ilave edelim Hamur kuru olursa kesinlikle şerbeti çekmez zahmetimiz boşa gider Bu yüzden unu azar azar ekleyelim Cıvık gelirse biraz saha un ekleyelim Hazırlanan hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim, 200 derece fırında yarım saat pişirelim, fırına göre değişebildiği için üzeri kızarana kadar pişirelim İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti üzerine gezdilerim, 2 saat sonra servise hazırdır
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti İçin
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım, suyu ve şekeri tencereye alalım Şekeri suda ettikten sonra ocağın altını açalım 5 dakika kaynadıktan sonra kapatıp şerbeti soğutalım, şerbet soğuk irmik sıcak olacak ki çeksin
Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp hamurumuzu yoğuruyoruz Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu yüzden unu azar azar ilave edelim Hamur kuru olursa kesinlikle şerbeti çekmez zahmetimiz boşa gider Bu yüzden unu azar azar ekleyelim Cıvık gelirse biraz saha un ekleyelim Hazırlanan hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim, 200 derece fırında yarım saat pişirelim, fırına göre değişebildiği için üzeri kızarana kadar pişirelim İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti üzerine gezdilerim, 2 saat sonra servise hazırdır