iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kadayıf çiğ yada kızarmış
Keki için ;
*4 yumurta (küçük borcam için 2 yumurta)
*1 50 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket Kabartma tozu
Şerbet için :
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Yumurta, şeker, sıvı yağ, un, kabartma tozu karıştırılır ve kek harcı hazırlanır Borcam tepsi yağlanır 250 gram kadayıf ayrılır ve tepsiye döşenir üzerine yapılan kek dökülür Yarım saat bekletilir Isıtılmış fırında 180 derecede 1520 dk pişer Şeker ve su kaynatılır şerbet hazırlanır ve kek fırından çıkartılıp ılıyınca şerbet üzerine dökülür 1520 dk şerbeti çakinceye kadar bekletilir Sonra afiyet olsun
*250 gram kadayıf çiğ yada kızarmış
Keki için ;
*4 yumurta (küçük borcam için 2 yumurta)
*1 50 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket Kabartma tozu
Şerbet için :
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Yumurta, şeker, sıvı yağ, un, kabartma tozu karıştırılır ve kek harcı hazırlanır Borcam tepsi yağlanır 250 gram kadayıf ayrılır ve tepsiye döşenir üzerine yapılan kek dökülür Yarım saat bekletilir Isıtılmış fırında 180 derecede 1520 dk pişer Şeker ve su kaynatılır şerbet hazırlanır ve kek fırından çıkartılıp ılıyınca şerbet üzerine dökülür 1520 dk şerbeti çakinceye kadar bekletilir Sonra afiyet olsun