iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
200 gr tereyağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN
Yarım çay bardağı siyah haşhaş
Hindistan cevizi, çam fıstığı
Tarif
İlk olarak tereyağı ve şekeri yoğuralım
Ardından yumurtayı ekleyerek yoğurmaya devam edin
Üzerine kakao, un ve hamur kabartma tuzunu da ekleyerek yoğurun
Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin
Ceviz büyüklüğündeki parçalar kopararak yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırın
Haşhaşa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzeri kızarana dek pişirin
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın
Şerbeti hazırlayın ve şerbet sıcak kurabiyeler ılık iken kurabiyelerin üzerine dökün
Ardından kurabiyeleri kevgir ile servis kasesine alın
Üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
200 gr tereyağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN
Yarım çay bardağı siyah haşhaş
Hindistan cevizi, çam fıstığı
Tarif
İlk olarak tereyağı ve şekeri yoğuralım
Ardından yumurtayı ekleyerek yoğurmaya devam edin
Üzerine kakao, un ve hamur kabartma tuzunu da ekleyerek yoğurun
Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin
Ceviz büyüklüğündeki parçalar kopararak yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırın
Haşhaşa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzeri kızarana dek pişirin
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın
Şerbeti hazırlayın ve şerbet sıcak kurabiyeler ılık iken kurabiyelerin üzerine dökün
Ardından kurabiyeleri kevgir ile servis kasesine alın
Üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız