iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Laz Böreği ( Kolay Ama Lezzetli ) Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık yufka (20 adet)
*300 gram tereyağı
Muhallebi için;
*7 bardak süt
*3 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*6 kaşık un
*3 kaşık nişasta
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çimdik tuz
*Vanilya
Şerbeti için;
*2 bardak su
**15 su bardağı şeker
*Limon
Şerbetli Laz Böreği ( Kolay Ama Lezzetli ) Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım Bu sırada muhallebiyi yapmaya başlayalım Un, nişasta ve şekeri bi kapta karıştıralım 1 bardak sütü un karışımına ekleyip iyice topak kalmayana kadar karıştıralım Geri kalan 6 su bardağı sütü tencereye alarak kaynamaya bırakalım Kaynayan sütten 2 kepçe un karışımına ekleyip hızlı hızlı karıştıralım Sonra bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak süte ekliyoruz Karıştırmaya devam ederek katı bi kıvam alınca ocağı kapatıyoruz Eğer pürüzler varsa blendır ile karıştıralım Şimdi ise tereyağı eritelim Tatlıyı yapacağımız tepsinin en altına bir yufka serip üzerine tereyağı sürelim Sonra tekrar yufka serelim tereyağı sürelim 10 kat yufka olana kadar böyle devam edelim Ancak 10 yufkanın üzerine tereyağı sürmeyelim Muhallebiyi bu 10 yufkanın üzerine dökelim ve iyice yayalım Üzerine tekrar yufka serelim ve tereyağı sürelim 10 kat daha tereyağı yufka sıralamasını yapalım Tereyağının hepsini kullanmayın ki en üstüne tekrar dökülecek Evet arkadaşlar 10 yufka serme işi bitince bıçak ile böreğimizi zedelemeden kare kare dilimleyelim Ve geri kalan tereyağı üzerine gezdirelim Fırına koyalım Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Pişince fırından alalım aralarını tekrar bıçakla keselim Üzerine şerbeti dökelim Her yerine karıştığından emin olalım Gerçekten harika bir lezzet
Afiyet olsun
*Baklavalık yufka (20 adet)
*300 gram tereyağı
Muhallebi için;
*7 bardak süt
*3 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*6 kaşık un
*3 kaşık nişasta
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çimdik tuz
*Vanilya
Şerbeti için;
*2 bardak su
**15 su bardağı şeker
*Limon
Şerbetli Laz Böreği ( Kolay Ama Lezzetli ) Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım Bu sırada muhallebiyi yapmaya başlayalım Un, nişasta ve şekeri bi kapta karıştıralım 1 bardak sütü un karışımına ekleyip iyice topak kalmayana kadar karıştıralım Geri kalan 6 su bardağı sütü tencereye alarak kaynamaya bırakalım Kaynayan sütten 2 kepçe un karışımına ekleyip hızlı hızlı karıştıralım Sonra bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak süte ekliyoruz Karıştırmaya devam ederek katı bi kıvam alınca ocağı kapatıyoruz Eğer pürüzler varsa blendır ile karıştıralım Şimdi ise tereyağı eritelim Tatlıyı yapacağımız tepsinin en altına bir yufka serip üzerine tereyağı sürelim Sonra tekrar yufka serelim tereyağı sürelim 10 kat yufka olana kadar böyle devam edelim Ancak 10 yufkanın üzerine tereyağı sürmeyelim Muhallebiyi bu 10 yufkanın üzerine dökelim ve iyice yayalım Üzerine tekrar yufka serelim ve tereyağı sürelim 10 kat daha tereyağı yufka sıralamasını yapalım Tereyağının hepsini kullanmayın ki en üstüne tekrar dökülecek Evet arkadaşlar 10 yufka serme işi bitince bıçak ile böreğimizi zedelemeden kare kare dilimleyelim Ve geri kalan tereyağı üzerine gezdirelim Fırına koyalım Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Pişince fırından alalım aralarını tekrar bıçakla keselim Üzerine şerbeti dökelim Her yerine karıştığından emin olalım Gerçekten harika bir lezzet
Afiyet olsun