iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket milföy hamuru
*1 bardak ceviz içi
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Şerbetli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım 2 bardak suya 2 bardak toz şekeri ekleyip pişirelim, kaynamaya başlayıp kıvam alınca 2 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım Şerbet kaynarken milföy hamurunu 1 adedini çapraz bi şekilde ortadan keselim İçine ceviz ilave edip kapatalım Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayıp, hafif aralıklı olarak dizip, üzerilerini çatalla çok hafif batıralım üzerilerine yumurta sarısı sürüp, 200 °C ayarladığınız önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip, ılık şerbeti üzerine yavaş yavaş dökelim Şerbetini çekip tatlı soğuyunca, üzerine ince çekilmiş antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz
*1 paket milföy hamuru
*1 bardak ceviz içi
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Şerbetli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım 2 bardak suya 2 bardak toz şekeri ekleyip pişirelim, kaynamaya başlayıp kıvam alınca 2 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım Şerbet kaynarken milföy hamurunu 1 adedini çapraz bi şekilde ortadan keselim İçine ceviz ilave edip kapatalım Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayıp, hafif aralıklı olarak dizip, üzerilerini çatalla çok hafif batıralım üzerilerine yumurta sarısı sürüp, 200 °C ayarladığınız önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip, ılık şerbeti üzerine yavaş yavaş dökelim Şerbetini çekip tatlı soğuyunca, üzerine ince çekilmiş antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz