iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki için ;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağı un
Şerbeti için ;
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Muhallebisi için ;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbetli Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
su ve şeker küçük bir tencereye koyulup ocakta kaynamaya bırakılır, 5 dakika kadar kaynayan şerbet kek olana kadar soğumaya bırakılır
Şimdi kekimizi yapalım
Sırasıyla şeker ve yumurta çırpılır ve diğer malzemelerde katılarak iyice harmanlanır
Yağlanmış borcama dökülerek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabilirsiniz
Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve 10 dakika ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve soğuyan serbetimizi kekin üzerine bosaltalım
Muhallebisi için bütün malzemeler
( Vanilya ve krem şanti hariç ) ocağa alıp kaynatılır kaynadıktan sonra Krem şanti ve vanilya da eklenip iyice karıştırılır
Şerbetini çeken kekin üzerine muhallebi güzelce yerleştirilir ve dolapta soğumaya bırakılır Üzerine Hindistan cevizi de serpebilirsiniz
Özellikle yaz aylarında favori tatlınız olacaktır Şimdiden afiyet olsun ~~
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağı un
Şerbeti için ;
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Muhallebisi için ;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbetli Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
su ve şeker küçük bir tencereye koyulup ocakta kaynamaya bırakılır, 5 dakika kadar kaynayan şerbet kek olana kadar soğumaya bırakılır
Şimdi kekimizi yapalım
Sırasıyla şeker ve yumurta çırpılır ve diğer malzemelerde katılarak iyice harmanlanır
Yağlanmış borcama dökülerek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabilirsiniz
Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve 10 dakika ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve soğuyan serbetimizi kekin üzerine bosaltalım
Muhallebisi için bütün malzemeler
( Vanilya ve krem şanti hariç ) ocağa alıp kaynatılır kaynadıktan sonra Krem şanti ve vanilya da eklenip iyice karıştırılır
Şerbetini çeken kekin üzerine muhallebi güzelce yerleştirilir ve dolapta soğumaya bırakılır Üzerine Hindistan cevizi de serpebilirsiniz
Özellikle yaz aylarında favori tatlınız olacaktır Şimdiden afiyet olsun ~~