iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Muhallebili Nefis Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 su bardağı şeker
*50 gr tereyağı
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilin
*1 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 dilim limon
Şerbetli Muhallebili Nefis Tatlı Tarifi Yapılışı Şerbet ve sütün muhteşem uyumu bir arda şerbetli tatlı seviyorsanız ikisi bir arada dahada hafif ve güzel yedikçe yemek isteyeceksiniz
1
*Öncelikle şerbetimizi yapalım ve ılınmasını bekleyelim
*Etimekleri borcama dizelim
*Üzerine ılık şerbeti dökelim
*Bir tencereye sütümüzü alıp, üzerine un nişasta şeker alınıp, muhallebimizi pişiriyoruz
*Piştikten sonra altını kapatıp, tereyağı vanilya ve portakal kabuğunuda içine koyup, iyice çırpıyoruz
*Hazırlanan muhallebiyi tatlımızın üzerine döktükten sonra hindistan cevizi serpiyoruz
*Bu şekilde bir gece dolapta bekletip, servis ediyoruz
*Ben antep fıstığıyla süsledim Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket etimek
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 su bardağı şeker
*50 gr tereyağı
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilin
*1 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 dilim limon
Şerbetli Muhallebili Nefis Tatlı Tarifi Yapılışı Şerbet ve sütün muhteşem uyumu bir arda şerbetli tatlı seviyorsanız ikisi bir arada dahada hafif ve güzel yedikçe yemek isteyeceksiniz
1
*Öncelikle şerbetimizi yapalım ve ılınmasını bekleyelim
*Etimekleri borcama dizelim
*Üzerine ılık şerbeti dökelim
*Bir tencereye sütümüzü alıp, üzerine un nişasta şeker alınıp, muhallebimizi pişiriyoruz
*Piştikten sonra altını kapatıp, tereyağı vanilya ve portakal kabuğunuda içine koyup, iyice çırpıyoruz
*Hazırlanan muhallebiyi tatlımızın üzerine döktükten sonra hindistan cevizi serpiyoruz
*Bu şekilde bir gece dolapta bekletip, servis ediyoruz
*Ben antep fıstığıyla süsledim Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Afiyet olsun