iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*3 çay bardağı un
*3 çay bardağı irmik
*3 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
Şerbeti:
*4, 5 su bardağı su
*4, 5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon
Şerbetli Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım Elenmiş unu, irmiği,, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım Hamuru, yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim 1 saat bekletin* ki şerbetini iyice çeksin Dilimleyip üstüne istediğiniz gibi süsleyin Ben hindistan cevizi kullandım Afiyet Olsun
*3 yumurta
*3 çay bardağı un
*3 çay bardağı irmik
*3 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
Şerbeti:
*4, 5 su bardağı su
*4, 5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon
Şerbetli Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım Elenmiş unu, irmiği,, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım Hamuru, yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim 1 saat bekletin* ki şerbetini iyice çeksin Dilimleyip üstüne istediğiniz gibi süsleyin Ben hindistan cevizi kullandım Afiyet Olsun