iltasyazilim
FD Üye
Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı irmik
*3 çay bardağı un
*1 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İçi için;
*Yeterince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
*Fındık veya badem
*İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz
Şerbeti için;
*500 gr şeker
*600 gr su
*5 damla limon suyu
Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Merhabalar önce şerbetini yapıp soğumasını bekleyin
*Hamuru için yoğurt ve sıvı yağı çırpıp içine yumurtaları kırın iyice çırpın
*Sonra diğer malzemelerini koyup karıştırın
*Kenarlı bir tepsiyi yağlayın
*Küçük bir kaseye de bir çay kaşığı sıvı yağ koyup, avucunuzun ortasını yağlayıp, hamurdan alıp, yuvarlayın
*Biraz açıp ortasına kırılmış ceviz içi koyun, kapatın
*Kapattığınız yeri tepsinin altına gelsin Hepsini böyle hazırlayın
*İsterseniz ortasına fındık, badem batırın
*170 derecede ısınmış fırına verin kızarıncaya kadar pişirin
*Fırından alınca soğuk şerbeti gezdirin ve üzerini kapatın şerbetini çekip soğuyunca kadar
*Afiyet bal şeker olsun
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı irmik
*3 çay bardağı un
*1 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İçi için;
*Yeterince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
*Fındık veya badem
*İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz
Şerbeti için;
*500 gr şeker
*600 gr su
*5 damla limon suyu
Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Merhabalar önce şerbetini yapıp soğumasını bekleyin
*Hamuru için yoğurt ve sıvı yağı çırpıp içine yumurtaları kırın iyice çırpın
*Sonra diğer malzemelerini koyup karıştırın
*Kenarlı bir tepsiyi yağlayın
*Küçük bir kaseye de bir çay kaşığı sıvı yağ koyup, avucunuzun ortasını yağlayıp, hamurdan alıp, yuvarlayın
*Biraz açıp ortasına kırılmış ceviz içi koyun, kapatın
*Kapattığınız yeri tepsinin altına gelsin Hepsini böyle hazırlayın
*İsterseniz ortasına fındık, badem batırın
*170 derecede ısınmış fırına verin kızarıncaya kadar pişirin
*Fırından alınca soğuk şerbeti gezdirin ve üzerini kapatın şerbetini çekip soğuyunca kadar
*Afiyet bal şeker olsun