Asalet Bigali Resimleri şeref bigalı sanatçı haysiyet bigalı resimleri Millî ve bölgesel unsurlardan hareketle, resmin evrensel dilini ve plastik değerleri eserlerine ustalıkla yansıtan Asalet Bigalı, yağlıboyada olduğu dek, suluboya ve desende de piktüral yaratıcılığın ve eşsiz estetiğin zirvesine ulaşmış sanatçılarımız arasında yer alır Ekspresyonist bir tavrı benimseyen sanatkâr, resimlerinin konularını yaşamdan ve doğadan almış, eserlerinde kendi kişiliğini yansıtmıştır Bigalı sanata bakışını şöyle ifade etmektedir: “Benim sanat anlayışımda, her türlü fanteziden uzak, özentisiz bir sadelik vardır Tuvallerimde ve öteki resimlerimde bütün zamanlar için yeni ve diri kalabilecek devamlılık arıyorum İç varlığımın sesinde bunu hissediyorum 1925 yılında Bergama’nın Göçbeyli Bucağında doğan Asalet Bigalı, 1950 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Cemal Tollu Atölyesinden mezun oldu Bigalı, dağıtılmış liselerde fotoğraf öğretmenliğinin gerisinde İzmir Eğitim Enstitüsü Fotoğraf Bölümünün kurulup gelişmesinde kayda değer hizmetlerde bulundu Binlerce öğrenci yetiştiren sanatçı emekli olduktan daha sonra da özel atölyesinde ders vermeyi sürdürdü Bigalı’nın resim sanatının felsefi ve teknik tüm yönlerini incelediği “Resim Sanatı adlı kitabı 1999 yılında, Türkiye Meslek Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı Sanatkâr 15 Şubat 2005 tarihinde İzmir’de hayata veda etti 1549305000 1549305000 serefbigaliresimleri5c5884b1c2f4cserefbigaliresimleri5c5884b1c2f4c http:img208imageshackusimg208526740632bn9