teknolojiuzmani
FD Üye
Zayıf olma uğruna geçirdiği ameliyatlar sonrası 70 kilodan 46 kiloya düşen sunucu Seren Serengil, "Kilo vermemi durduramıyoruz" diyerek yaşadığı zorlukları anlattı. Sıkıntılı günler geçiren Serengil, günde 8 öğün beslendiğini ancak rahatsızlığından dolayı sürekli tuvalete çıktığını bunun için de bünyesinde vitamin barınmadığını söyledi.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Geçirdiği mide küçültme ve gastrik bypass ameliyatından sonra 70 kilodan 46 kiloya düşen Seren Serengil, yeni bir tedaviye başladı. Serengil, ani kilo kaybı nedeniyle yaşadığı sağlık sorunlarına karşı haftanın 3 günü hastanede yatarak serum alacak.
“GÜNDE 8 ÖĞÜN YEMEK YEYİP HEMEN TUVALETE ÇIKIYORUM”
Seren Serengil yaşadıklarını ve tedavi sürecini anlattı:
* Kilo vermemi durduramıyoruz. Çünkü sürekli bir ishal var devamlı, sabahtan akşama kadar tuvalete çıkıyorsunuz. Gece belki 5-6 kere uyanıyorum, gün boyunca en az 7-8 kere tuvalete taşınıyorum. Günde 8 öğün falan ve her öğünümde de ana yemek kadar yemek yiyorum. Fakat midede durmuyor ve emilim yapmıyor. Direkt ince bağırsağa gittiği için besinler çıkıyor ve gidiyor. Maalesef bunu yaşıyorum.
“BAĞIRSAK BAĞLATMA AMELİYATI OLDUM”
* 6 yıl önce mide küçültme ameliyatı oldum. Çok güzel geçti, sağlıklı bir şekilde kilomu verdim. Fakat ondan sonra çocuk yapma kararı aldık eşimle. Ben o zaman hormon tedavisi gördüm ve 10-15 kilo aldım. Alınca ve ondan sonra da çocuğu kaybedince bir bunalım yaşadım ve 15 kilonun üzerine bir 6 kilo daha aldım, 20 kiloyu almış oldum geriye.
* O sırada televizyona başlamak gerekiyordu, her gün ekrandayım. Panikledim daha fazla kilo alacağım diye. Bu sefer gastrik bypass yani bağırsağı bağlatma ameliyatı oldum. Çok pişmanım. Asla ne bir doktoru suçluyorum, tamamen kendi öz irademle gittim, benim kararımdı.
“ÇOK YANLIŞ BİR KARAR VERDİM”
Seren Serengil, hiç kimseden şikâyetçi olmadığını da belirterek, şöyle devam etti:
* Yetişkin bir insanım. Benim bunu yaptırmamam gerekiyordu başta. Vitamin de almadım, belki vitaminlerimi de düzenli kullanmalıydım. 8 yaşımdan beri su içmiyorum. Amacım çıkıp birilerini suçlamak falan değil. Yaptırmasaydım, yani aklı başında insanım değil mi? İnanın şu anda zayıflığımın tadını hiç çıkaramıyorum. O kadar halsizim. Bakalım seruma daha yeni başladık. Bu ilk haftam, haftanın 3 günü hastaneye yatacağım.
SEREN SERENGİL'E NE OLMUŞTU?
Seren Serengil'in doktorundan son dakika açıklaması geldi. Magazin gündemi 46 kiloya düşen Seren Serengil'in "Ameliyatsız yaza çıkamazmışım" sözleriyle sarsılmıştı. Geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası fazla kilolarından kurtulan Seren Serengil'in son zamanlarda aşırı zayıflaması dikkat çekmişti. Seren Serengil'in zayıflığının altından büyük bir sağlık sorunu çıktı. Seren Serengil'in 'Gastrik bypass' ameliyatını yapan Op. Dr. Ersin Aksu sanatçının hastalığını Dumping Sendromu olarak açıkladı.
"MİDE AMELİYATLARI SONRASI DUMPİNG SENDROMU GÖRÜLEBİLİYOR"
Op. Dr. Ersin Aksu, Serengil'in hastalığıyla ilgili, "Gastrik bypass operasyonlarında "Dumping Sendromu" dediğimiz bir sendrom var. Bu genelde yediğimiz gıdanın ince bağırsağı hızlı geçişi sonrası halsizlik, baş dönmesi bazen de çarpıntı gibi bir takım olumsuzluklar olabiliyor. Özellikle şekerli gıdaları yediğimizde oluşuyor. Seren Hanım'da böyle bir durum yapıyor, özellikle sabahları. Mide ameliyatının doğasında olan bir şey. Herkeste olacak diye bir kaide yok ama bazen olabiliyor. Geçici bir dönemi oluyor bu semptomun, vücut zaman içerisinde alıştırıyor buna kendini. Bizim de az bir zamanımız kaldı, inşallah bunu geçirdiğimiz zaman rahatlayacağız." dedi.
Serengil'in mide küçültme ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Hasan Altun da yayına bağlanarak Serengil ile ilgili olarak, "İlk yapılan, tüm mide ameliyatıydı. Sonrasında güzel kilo verdiniz. Biz sizi revizyon ameliyatına uygun bulmamıştık. Bu tip ameliyatlardan sonra ikinci ameliyatlar deneniyor. Ama belli şartları var. Hastanın ilk ameliyattan sonra kurallara uyması, birtakım ilaçlar kullanması gerekiyor. Yoksa ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Her gün serum almak da problemi çözmez. İkinci ameliyatta 2 metre bağırsak devre dışı kalmış. Beslenme şeklinizin çok iyi düzenlenmesi ve düzenli vitamin almanız gerek." açıklamasında bulundu.
"46 KİLOYA DÜŞTÜM"
Son dönemde magazin programı sunuculuğu yapan Seren Serengil'den sağlık sorunları yaşadığını duyurdu. Instagram hesabından açıklama yapan Serengil, "Önceleri belli etmemeye çalıştım annem üzülmesin, sizler üzülmeyin diye ama iş biraz ciddiye bindi. 46 kiloya düştüm" dedi.
Serengil sözlerini şöyle sürdürdü:
Sevgili canlarım, o kadar merak edenim ve sevenim varmış ki insan hastayken en çok ihtiyacı olan şey buymuş... Ben maalesef büyük sağlık sorunları yaşıyorum. Önceleri belli etmemeye çalıştım annem üzülmesin sizler üzülmeyin diye ama iş biraz ciddiye bindi. 46 kiloya düştüm ve vermeye devam ediyorum... Geri dönüşüm ameliyatına vücut hazır mı, şu aşamada kaldırır mı vücut. Bunun kararı için salı günü tekrar tetmierim yapılacak. Bazen aylarca yoğum bakımda kalabiliyormuşuz. Tehlikeli ve zor bir süreç ama öte yandan da olmasam yaza çıkmazmışım... Dualarınızla yine bunu da atlatacağım... İyiyim. Dinleniyorum, serum takılıyor. İyi olacağım İnşallah...
SEREN SERENGİL KİMDİR?
Türk sunucu, şarkıcı ve oyuncu olan Seren Serengil, 6 Nisan 1971 doğumlu. Oyuncu Öztürk Serengil'in kızı olan Seren Serengil, Şişli, İstanbul’da doğmuştur. Şarkıcı ve oyunculuk yapmaktadır. İlk olarak 1977 yılında “Sarhoş” filminde çocuk oyuncu olarak babası Öztürk Serengil ile birlikte oynayan Serengil, profesyonel oyunculuk kariyerine başladığı 1990 yılında, Mehmet Aslantuğ ile rol aldığı Başka Olur Ağaların Düğünü dizisinin yanı sıra Hakan Ural ile birlikte rol aldığı Alev Gibi Bir Kız filmiyle çıkış yaptı. İlk albümünü “Ayrıldık” 1991’de piyasaya çıkaran Serengil sonrasında birçok şarkıyla müzik kariyerinde ilerlemiştir.