iltasyazilim
FD Üye
Kahveli frozen
Malzemeler:
5 cl espresso, 20 cl süt, 4 tatlı kaşığı esmer şeker, 2 çorba kaşığı şekerli granül kahve, 4 çilek, 2 top çikolatalı dondurma, 1015 parça buz
Süslemek için:
2 çorba kaşığı krema, 12 çilek
Hazırlanışı:
Çilekleri temizleyip robota alın Sırasıyla espresso, süt, esmer şeker, kahve, çikolatalı dondurma ve 1015 parça buz ilave edip ezin Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın Krema ve çilek ile süsleyip hemen servis yapın
Karpuz frozen
Malzemeler:
1 dilim karpuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 kase buz parçaları
Hazırlanışı:
Karpuz dilimindeki çekirdekleri temizleyin Küp şekline kesip mutfak robotuna alın Şeker ve buz parçalarını ilave edip 12 dakika çırpın Hemen servis yapın
Kavunlu daiquri
Malzemeler:
2 dilim kavun, 10 cl Bacardi, 4 cl limon suyu, 1015 parça buz
Süslemek için: Kavun dilimleri
Hazırlanışı:
Kavun, bacardi ve limon suyu ve 1015 parça buzu robotta ezin Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın Kavun dilimleriyle süsleyip hemen servis yapın
Kiraz likörü
Malzemeler:
1 kg kiraz, 400 gr toz şeker, 15 su bardağı saf alkol, 67 tane karanfil, 4 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Kirazların saplarını temizleyin Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin Kavanozun kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 15 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın
Malzemeler:
5 cl espresso, 20 cl süt, 4 tatlı kaşığı esmer şeker, 2 çorba kaşığı şekerli granül kahve, 4 çilek, 2 top çikolatalı dondurma, 1015 parça buz
Süslemek için:
2 çorba kaşığı krema, 12 çilek
Hazırlanışı:
Çilekleri temizleyip robota alın Sırasıyla espresso, süt, esmer şeker, kahve, çikolatalı dondurma ve 1015 parça buz ilave edip ezin Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın Krema ve çilek ile süsleyip hemen servis yapın
Karpuz frozen
Malzemeler:
1 dilim karpuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 kase buz parçaları
Hazırlanışı:
Karpuz dilimindeki çekirdekleri temizleyin Küp şekline kesip mutfak robotuna alın Şeker ve buz parçalarını ilave edip 12 dakika çırpın Hemen servis yapın
Kavunlu daiquri
Malzemeler:
2 dilim kavun, 10 cl Bacardi, 4 cl limon suyu, 1015 parça buz
Süslemek için: Kavun dilimleri
Hazırlanışı:
Kavun, bacardi ve limon suyu ve 1015 parça buzu robotta ezin Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın Kavun dilimleriyle süsleyip hemen servis yapın
Kiraz likörü
Malzemeler:
1 kg kiraz, 400 gr toz şeker, 15 su bardağı saf alkol, 67 tane karanfil, 4 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Kirazların saplarını temizleyin Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin Kavanozun kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 15 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın