iltasyazilim
FD Üye
Şerit Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*2 Yumurta( sarısını üzerine ayırın)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket maya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*Yarım kalıp beyaz peynir
*İsteğe göre dereotu veya maydanoz (ben dereotu kullandım)
*Biraz toz biber
*Pul biber
*Yarım domates
Hamurun üzerine sürmek için;
**Tereyağı
Üzeri için;
*2 Yumurtanın sarısı
*Çörek otu
Şerit Poğaçam Tarifi Yapılışı Yumurtaları kıralım ve sıvı yağı, sütü mayayı suda eritip ekleyelim
Tuzunu ve şekerini de ekleyerek unumuzu yavaş yavaş katalım ve kulak memesi kıvamında un elde edelim
20 dakika beklemeye alalım Hamur dinlensin
iç harcı için dereotunu ince ince doğrayalım
Domatesi de küp küp doğrayıp peyniri, toz biberi ve pul biberi de ekleyip karıştıralım
Dinlenen hamurdan bir parça koparıp merdane ile açalım
Açtığımız yere tereyağından sürelim ve bıçakla hamurun yarısına kadar ince şeritler keselim boş kalan kısma iç harcı koyup katlayalım
Ben bazı hamurları uzun yaptım bazılarını yarım ay şeklinde büktüm bu size kalmış
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu atalım
180º de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*2 Yumurta( sarısını üzerine ayırın)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket maya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*Yarım kalıp beyaz peynir
*İsteğe göre dereotu veya maydanoz (ben dereotu kullandım)
*Biraz toz biber
*Pul biber
*Yarım domates
Hamurun üzerine sürmek için;
**Tereyağı
Üzeri için;
*2 Yumurtanın sarısı
*Çörek otu
Şerit Poğaçam Tarifi Yapılışı Yumurtaları kıralım ve sıvı yağı, sütü mayayı suda eritip ekleyelim
Tuzunu ve şekerini de ekleyerek unumuzu yavaş yavaş katalım ve kulak memesi kıvamında un elde edelim
20 dakika beklemeye alalım Hamur dinlensin
iç harcı için dereotunu ince ince doğrayalım
Domatesi de küp küp doğrayıp peyniri, toz biberi ve pul biberi de ekleyip karıştıralım
Dinlenen hamurdan bir parça koparıp merdane ile açalım
Açtığımız yere tereyağından sürelim ve bıçakla hamurun yarısına kadar ince şeritler keselim boş kalan kısma iç harcı koyup katlayalım
Ben bazı hamurları uzun yaptım bazılarını yarım ay şeklinde büktüm bu size kalmış
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu atalım
180º de üzeri kızarıncaya kadar pişirelim