Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şeritli Burma Poğaça

Şeritli Burma Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şeritli Burma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı süt (ılık olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
*1 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 5 su bardağı un
*1 paket kuru maya

Haşhaşlı iç harcı için:

*2 yemek kaşığı haşhaş
*2 5 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sade yapmak istiyorsak:

*50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için:

*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı (ayırdığımız)

Şeritli Burma Poğaça Tarifi Yapılışı Şekli alışık olduğumuz poğaçalardan farklı ve tadıda şekli kadar güzel bir poğaça tarifini paylaşmak istiyorum Ben yarısını sade yarısını haşhaşlı yaptım iki farklı tat olması için sadece tereyağlı yaparsanız iki katı olarak yapın harç ölçülerini ve hemen geçiyorum tarife
Hamurumuza malzemeleri ekleyip yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde poşet mutfak bezini hamurun üzerine örtüp 4045 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim Hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın Bu işlemi yaparken un serpmeyin Hamurun zemini tutması gerekiyor Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamayız
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm Aralıklarla kesin Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sürelim ama erimiş olmasın yağın hamurun üzerinde kalması lazım veya haşhaşlı iç harcından koyup yayalım
Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün Bir ucu hamurun altına sıkıştırın Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın Üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta karışımını karıştırıp sürelim ve fırınımıza verelim 200 dereceye ayarlanmış fırına verip altı üstü kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun ?

858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt