Yemek Servisi Nasıl Yapılır
Yemek Servisi Yapmanın Puf Noktaları
Yemek Nasıl Servis Edilir
İyi bir sofra servisi icin gereken adımlar sırası ile aşağıda listelenmiştir
1) İlk yemek corba ise, corba birer kişilik kase yada tabaklarla oturan kimsenin sağından alt tabağın uzerine konulur
2) Eğer corba servisi masada yapılacaksa, icinde kepce bulunan kase, oturan kişinin solundan masaya hafif değdirilerek sunulur ve misafirin kolay alması sağlanır
3) Servis tabaklarının icine yemekleri almak icin gerekli servis catal,kaşık vb aletler konulmalıdır
4) Servis tabaklarının altına temiz bir pecete koyup oturan kişinin tabağına yaklaşarak ve servis tabağı masaya değecek şekilde sol taraftan servis yapılmalıdır
5) Yemekler ya servis yapacak kişi tarafından tabaklara konularak servis yapılır buna ingiliz usulu servis denir yada servis tabağı misafire yanaştırılarak misafir tarafından alınması sağlanır bunada fransız usulu sevis denir
6) Yemekler daima sol taraftan servis edilir
7) Corba icildikten sonra kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde yada one gelecek şekilde tabağın icinde bırakılmalıdır
8) Su servisi, yemek servisi başlamadan once bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır
9) Kirli tabaklar, sağdan alınıp aynı anda sol taraftan temiz tabaklar masaya konur Kirli tabaklar misafirlerin onunde ust uste konulmamalıdır
10) Yemek sırasında servis yapan kimse misafirlerin ekemek ve su durumlarını surekli kontorl ederek, ekmekleri catal ile tabaklar koymalıdır
11) Servisin buyuk bir dikka ve sessizlik ile yapılması en onemli kuraldır
İyi servisler imagesservisnasilyapilir5afad4a38b734gif
Yemek Servisi Yapmanın Puf Noktaları
Yemek Nasıl Servis Edilir
İyi bir sofra servisi icin gereken adımlar sırası ile aşağıda listelenmiştir
1) İlk yemek corba ise, corba birer kişilik kase yada tabaklarla oturan kimsenin sağından alt tabağın uzerine konulur
2) Eğer corba servisi masada yapılacaksa, icinde kepce bulunan kase, oturan kişinin solundan masaya hafif değdirilerek sunulur ve misafirin kolay alması sağlanır
3) Servis tabaklarının icine yemekleri almak icin gerekli servis catal,kaşık vb aletler konulmalıdır
4) Servis tabaklarının altına temiz bir pecete koyup oturan kişinin tabağına yaklaşarak ve servis tabağı masaya değecek şekilde sol taraftan servis yapılmalıdır
5) Yemekler ya servis yapacak kişi tarafından tabaklara konularak servis yapılır buna ingiliz usulu servis denir yada servis tabağı misafire yanaştırılarak misafir tarafından alınması sağlanır bunada fransız usulu sevis denir
6) Yemekler daima sol taraftan servis edilir
7) Corba icildikten sonra kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde yada one gelecek şekilde tabağın icinde bırakılmalıdır
8) Su servisi, yemek servisi başlamadan once bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır
9) Kirli tabaklar, sağdan alınıp aynı anda sol taraftan temiz tabaklar masaya konur Kirli tabaklar misafirlerin onunde ust uste konulmamalıdır
10) Yemek sırasında servis yapan kimse misafirlerin ekemek ve su durumlarını surekli kontorl ederek, ekmekleri catal ile tabaklar koymalıdır
11) Servisin buyuk bir dikka ve sessizlik ile yapılması en onemli kuraldır
İyi servisler imagesservisnasilyapilir5afad4a38b734gif